fbpx

SocialCoupe van start bij NS

25 jun 2012 14:18

NS experimenteert deze week met SocialCoupé, een initiatief van twee studenten die willen laten zien dat de trein de ideale plek is om met elkaar te praten. Aan het initiatief werken ook bekende Nederlanders mee.

De trajecten van de SocialCoupé worden via een speciale website gepubliceerd. Van maandag tot en met vrijdag reist er iedere dag ook een bekendheid mee. De aftrap was vandaag voor Pieter Jouke en Frank du Mosch. Du Mosch moest echter wegens ziekte afzeggen. Later deze week volgen onder andere Dolf Jansen en Vincent Bijlo.

Jop Doets en Laurent Lubbers bedachten de SocialCoupé tijdens de minor duurzaam leiderschap en ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam. "Veel reizigers zitten in de trein en lezen de krant of luisteren muziek via oordopjes. Terwijl treinreizen ook het ideale moment is om makkelijk met de medereiziger in contact te komen" legt Doets uit. Wie niets voor de SocialCoupé voelt, kan ergens anders in de trein zitten. Bijvoorbeeld in de stiltecoupé.

Voordat de initiatiefnemers het idee aan NS voorlegden, namen de studenten eerst zelf de proef op de som. "Wij zijn toen met een groep gewoon in de trein ingestapt, om het idee te testen. We kregen positieve reacties" zegt Doets. Ook vandaag was dat het geval. "Niemand is weggegaan uit de coupé. Sommige mensen kwamen uit andere delen van de trein juist naar de SocialCoupé toe" zegt Doets. "Vanochtend was ik wel zenuwachtig. Maar het wordt heel goed opgepakt" zegt de trotse student.

De SocialCoupé had eigenlijk al in april moeten plaats vinden, maar vanwege het treinongeluk in Amsterdam werd het experiment uitgesteld. Hoe het na deze week verder gaat, is niet duidelijk.

Foto: Dolf Jansen ging al eens mee met de NS Sollicitatietrein. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *