fbpx

Spits verloopt soepeler dan gedacht

03 jan 2011 16:13

De ochtendspits is maandag soepeler gelopen dan vooraf verwacht werd. De NS had aangegeven dat het op een aantal trajecten in treinen erg druk kon worden, doordat ze korter waren. 

Dit kwam weer doordat er meer treinen dan normaal defect aan de kant staan door de afgelopen sneeuwperiode. Toch waren veel treinen vandaag lang genoeg om iedereen mee te nemen.

Zoutkaartje
Dit kan ook te maken hebben met het Zoutkaartje, wat weer door de Spoorwegen is ingevoerd om de reizigers beter de verspreiden over de dag. Reizigers krijgen met dit Zoutkaartje 40% korting op hun treinreis als ze buiten de spits reizen.

Houten
Om de drukte in de Sprinters tussen Geldermalsen en Utrecht te verminderen, stoppen Intercity´s in de spits, in de spitsrichting extra in Houten. Deze stops gingen in de ochtend echter niet allemaal door, omdat een aantal treinen te lang waren voor het perron in Houten. Deze mogen dan om de veiligheid niet stoppen.

NS meldt dat een aantal Intercity´s ook extra gestopt heeft in Culemborg en Geldermalsen om reizigers mee te nemen. Dat was aanvankelijk niet het plan.