fbpx

Spoedwerkzaamheden hinderen treinverkeer Schiphol

Vanwege een spoedreparatie aan de bovenleiding is maandag van 19.00 tot 22.00 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Schiphol en Amsterdam Zuid / Amsterdam Sloterdijk. De bovenleiding van de Schinkelbrug is vanmorgen defect geraakt en er staat een defecte trein. In overleg met ProRail wordt nu de reparatie uitgevoerd en wordt de defecte trein weggesleept.

  • Update: het treinverkeer is uiteindelijk pas dinsdagmorgen rond 7.30 uur hervat. In de nacht hebben enkele treinen wel gereden.

De defecte trein en defecte bovenleiding zorgen al sinds maandagochtend tien uur voor vertraging en uitval van treinen. Tot 19.00 uur was er wel beperkt treinverkeer, dat is tot 22.00 uur niet het geval. NS zet bussen in tussen Amsterdam Zuid en Schiphol en tussen Amsterdam Sloterdijk en Schiphol. Tussen Sloterdijk, Lelylaan en Amsterdam Zuid kunnen treinreizigers bovendien gebruik maken van de GVB metro.

Tussen Schiphol en Leiden rijden wel treinen. NS adviseert reizigers naar Utrecht en Eindhoven om de trein vanuit Schiphol richting Leiden en Den Haag te nemen. Ook reizigers naar Haarlem wordt geadviseerd om via Leiden te reizen. Tussen Amsterdam en Leiden rijden nog wel rechtstreekse treinen, deze rijden via Haarlem.