Spoorverzakkingen in Zeeland: mogelijk nog wekenlang hinder tussen Roosendaal en Vlissingen

ProRail heeft toch langer nodig om de spoorverzakkingen op de Zeeuwse Lijn aan te pakken. De spoorbeheerder hoopte de klus zondagnacht aan te pakken, maar trekt er alsnog langere tijd voor uit. Mogelijk levert het probleem zelfs wekenlang hinder op voor reizigers tussen Roosendaal en Vlissingen.

Gisteren werd bekend dat het spoor tussen Roosendaal en Vlissingen op meerdere plekken is verzakt als gevolg van de regen de voorbije weken. Het gaat om verzakkingen met een totale lengte van 53 kilometer. Eén verzakt gedeelte zou zelfs twaalf kilometer lang zijn, aldus een woordvoerder van ProRail tegen Omroep Zeeland. Op de plekken waar het spoor verzakt is, kunnen treinen nu slechts 40 km/u rijden.

Eén trein per uur

Aanvankelijk hoopte ProRail de verzakkingen in één nacht, die van zondag op maandag, te verhelpen. Dat gaat toch niet lukken; de spoorbeheerder moet meerdere nachten uittrekken voor de werkzaamheden. Omdat de treinen trager moeten rijden, is er slechts één trein per uur per richting mogelijk. Die frequentie houdt waarschijnlijk nog even aan, omdat ProRail langer tijd nodig heeft om de verzakkingen te repareren.

Volgens een ProRail-woordvoerder is het niet voor het eerst dat deze problemen optreden in Zeeland. “In Zeeland heb je natuurlijk een ondergrond van klei”, legt de woordvoerder uit aan Omroep Zeeland. “Bij hevige regenval kan het water niet goed weg. We hebben nu te maken met de natste maanden ooit en die combinatie zorgt ervoor dat dit soort verzakkingen gebeuren.”

Toenemende druk

Bovendien rijden er sinds een aantal jaar meer treinen op de Zeeuwse Lijn, zowel sprinters als intercity’s. Dat zorgt volgens ProRail voor toenemende druk op de ondergrond. Volgens ProRail spelen deze problemen met regenval vooralsnog alleen in Zeeland.

This post was last modified on 5 december 2023 17:24

Share

Recent Posts

Arriva niet blij met ‘lapwerk’ rond spoor in Groningen: ‘Reiziger de dupe’

Door tweewekelijkse inspecties op het spoor rond station Groningen wordt de dienstregeling voor Arriva-treinen aangepast.…

10 uur terug

Verzakt spoor tussen Sittard en Maastricht zorgt voor dagenlange hinder

Door zware regenval op zondagochtend is een deel van het spoor tussen Sittard en Maastricht…

1 dag terug

Fiets mee met de ICE Amsterdam – Frankfurt vanaf 8 augustus

Goed nieuws voor fietsers die graag gebruikmaken van de hogesnelheidstrein tussen Amsterdam en Frankfurt. Vanaf…

2 dagen terug

Amsterdamse tram voortaan door naar Uithoorn

Vanaf zondag 21 juli is het mogelijk om met tram 25 tussen Uithoorn en Amsterdam…

2 dagen terug

Olympische atleten vertrekken met Eurostar naar Parijs

Vandaag vertrokken achttien atleten van TeamNL uit turnen, boogschieten en skateboarden vanuit Nederland vanaf station…

3 dagen terug

NS weet dankzij ICNG langere reistijd te beperken op geteisterde HSL

De maximumsnelheid op de HSL is op een aantal delen verlaagd tot 80 km/u, vanwege…

3 dagen terug