fbpx

Spoorwerkzaamheden rond Schiphol

Door werkzaamheden aan het spoor is er komend weekeinde maar beperkt treinverkeer mogelijk tussen Schiphol en Amsterdam. Dat meldt NS woensdag. Reizigers moeten hierdoor omreizen of gebruikmaken van vervangend bus- en metrovervoer. De extra reistijd kan oplopen tot een uur.

Het gaat om het treinverkeer aan de noordkant van Schiphol. Vanaf vrijdagavond 22.00 uur rijden er tussen de luchthaven en Amsterdam minder treinen. Zaterdag en zondag is er helemaal geen treinverkeer mogelijk tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk, Schiphol en Duivendrecht/Diemen Zuid en tussen Schiphol en Amsterdam Bijlmer ArenA. De Thalys stopt ook niet op Schiphol. De normale dienstregeling wordt maandagochtend weer hervat, zo verwacht NS.

Tijdens de werkzaamheden kunnen reizigers gebruik maken van de bus. De Intercity Direct kan door de werkzaamheden slechts één keer per uur rijden. De toeslag blijft gelden, ondanks de werkzaamheden.

Er wordt al langer gewerkt aan een nieuw spoornetwerk tussen Schiphol en Almere. Zo wordt onder meer het spoor richting Schiphol over 8 kilometer verdubbeld, van twee naar vier sporen. Daardoor wordt de capaciteit van het spoor groter. De werkzaamheden moeten in 2016 worden afgerond.

(c) ANP