fbpx
Archieffoto, (c) Stefan Verkerk / Treinreiziger.nl

Spoorwerkzaamheden Utrecht zorgen maandenlang voor hinder

Vanwege werkzaamheden rond Utrecht moeten treinreizigers maandenlang rekening houden met hinder. Zo zullen sommige treinen korter zijn dan normaal en zullen er minder treinen rijden tussen Utrecht en Woerden. In de zomer gaan er enkele aansluitingen tijdelijk verloren.

Dat heeft ProRail bekendgemaakt. De werkzaamheden zijn nodig om twee nieuwe sporen aan te leggen (spoor 20/21). Daarnaast worden de sporen 14/15 en 18/19 vernieuwd. Als de werkzaamheden zijn afgerond kan het nieuwe station 360.000 treinreizigers per dag verwerken. Nu zijn dat er nog 285.000. 

Van 23 maart tot 13 juli 2015
Door beperkte spoorcapaciteit zullen een aantal Intercity´s op de trajecten Den Haag – Utrecht, Rotterdam – Utrecht en Leiden – Utrecht tijdelijk korter zijn dan normaal. In de spits zullen de treinen op die trajecten daardoor drukker zijn. NS laat zoveel mogelijk dubbeldekkers rijden op deze trajecten. In de eerste periode 23 maart tot en met 10 april wijzigt de dienstregeling van de Sprinter tussen Woerden en Utrecht, er rijden minder Sprinters op werkdagen tot 20.00 uur. Er is ook goed nieuws voor treinreizigers uit Den Haag richting Amersfoort: de Intercity Den Haag – Utrecht gaat in Utrecht weer aansluiting geven op de Intercity Rotterdam – Amersfoort.

Van 13 juli tot 6 september 2015
Doordat de sporen 14 en 15 vernieuwd worden, zullen de Intercity´s uit Amsterdam en Schiphol richting Arnhem en Eindhoven geen aansluiting geven op elkaar. 

Van 13 juli tot 13 december 2015
In deze periode wijzigt de dienstregeling op station Utrecht Lunetten. Vanuit Utrecht Centraal stopt de Sprinter naar Tiel niet in Utrecht Lunetten. Dit is nu al het geval in tegengestelde richting. De Sprinters van en naar Den Bosch blijven wel stoppen op dit station. Tegelijkertijd ontstaat een rechtstreekse Sprinterverbinding tussen Woerden en Geldermalsen.

2016
De werkzaamheden zijn pas in 2017 volledig afgerond. Ook in 2016 zullen treinreizigers rekening moeten houden met hinder.