fbpx

Staking Belgische spoorwegen treft ook reizigers naar Frankrijk

09 okt 2015 10:19

Door een staking bij de Belgische spoorwegen NMBS kunnen treinreizigers niet van, naar of via Brussel reizen. Vanwege de staking rijden de treinen Amsterdam – Brussel slechts tot Antwerpen. Thalys rijdt vrijdag geheel niet. TGV en Eurostar-treinen rijden eveneens niet van en naar Brussel.

Treinreizigers krijgen een negatief reisadvies om per trein naar, via of van Brussel te reizen. De problemen zullen vrijdag de hele dag aanhouden. De dienstregeling wordt zaterdag pas weer hervat. Doordat treinen ook niet via Brussel kunnen reizen, worden ook alle reizigers vanuit Nederland naar Frankrijk en Londen geraakt. De busbedrijven als Flixbus en iDBUS rijden wel gewoon naar België en Frankrijk. Wie de bus naar Parijs of Londen neemt, is echter vele uren langer onderweg.

Alhoewel niet iedereen staakt, ligt het treinverkeer rond Brussel toch volledig plat. Dat komt doordat stakende werknemers seinhuizen van infrabeheerder Infrabel saboteren. “Ingangen van seinhuizen zijn geblokkeerd. Werkwillig personeel wordt geïntimideerd. En ook is vastgesteld dat verschillende mensen in de sporen zijn gaan staan. Dit gedrag is absoluut ontoelaatbaar,” reageert de Belgische spoorbeheerder.

Infrabel benadrukt wel dat slechts een kleine meerderheid zich misdraagt. De spoorbeheerder zegt er alles aan te doen om het treinverkeer zo vlot mogelijk te laten verlopen.

(c) ANP. Foto: Rond Antwerpen rijdt wel een aantal treinen. (c) Philip Lange / Shutterstock.com

1 gedachte aan “Staking Belgische spoorwegen treft ook reizigers naar Frankrijk”

 1. Andre van der Lans schreef:

  Erg vervelend voor reizigers maar waarschijnlijk noodzakelijk.
  I had een trip geboekt Rotterdam-Brussel-Paris CDG inkreeg een email dat op 5 october de Thalys niet rijdt.
  Ik verzet mijn vlieg ticket en reis een paar dagen later.
  Vervelend maar toch.
  Verder moet ik nog zien wat een refund ik krijg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *