fbpx

Staking bij Belgische goederentak op 30 november

22 nov 2010 15:52

De volgende staking op het spoor in België is in zicht. Het AOCD heeft een stakingsaanzegging ingediend voor de 30e november. Deze staking zal geen invloed hebben op het reizigersverkeer.

De staking is het resultaat van de afwijzing van een sociaal plan voor de goederenafdeling van de Belgische Spoorwegen, NMBS Logistics. Jos Digneffe van ACOD Spoor maakte vandaag bekend dat er 30 november gestaakt wordt.

´We hebben een laatse bemiddelingspoging gedaan´, vertelt Digneffe. ´De mislukking heeft net zoveel te maken met het totale wanvertrouwen als met de inhoudelijke kwesties.´

Vrijdag is er een vergadering tussen de Nationale Paritaire Commissie (hoogste paritaire orgaan binnen de NMBS), waar de vakbond dus met een nu al duidelijke ´nee´ als antwoord heen gaat. De mede-vakbond ACV-Transcom gaat zich op donderdag beraden over het akkoord. Als één vakbond akkoord gaat, is het voldoende. De werkgevers op het spoor hebben inmiddels gedreigd de cargoactiviteiten tot stilstand te brengen als er vrijdag geen akkoord is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *