fbpx

Strippenkaart in 2011 nauwelijks duurder

24 sep 2010 0:14

Strippenkaarten worden volgend jaar een kleine procent duurder. Dat betekent dat de blauwe kaart met vijftien strippen tien eurocent meer gaat kosten en uitkomt op 7,70 euro. De rode reductiekaart met vijftien strippen blijft vijf euro kosten. Dat laat demissionair minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) donderdag weten.

In de bus
De strippenkaarten die in de bus, tram of via de automaten worden verkocht van twee, drie of acht strippen, worden niet ook duurder. Eurlings wijst er op dat de tariefstijging van 0,9 procent lager is dan de verwachte inflatie. 

Voorgaande jaren
Dat in tegenstelling tot de vorige prijsstijging van 1 januari 2010. Toen werd de strippenkaart gemiddeld 4,3 procent duurder, tot ergens van reizigersorganisaties en enkele politieke partijen. Eigenlijk zouden de tarieven zelfs 6,6 procent toenemen, maar dat vond toenmalig staatsecretaris Huzinga te veel. Het jaar daarvoor was de strippenkaart ook al 4,5 procent duurder geworden. 

OV-chipkaart
Nu valt de prijsstijging mee, maar of reizigers daar veel mee gebaat zijn, valt te betwijfelen. In 2011 zal de strippenkaart hoogst waarschijnlijk verdwijnen en vervangen worden door de OV-chipkaart. Dat tot verdriet van velen.

Website 
Inmiddels is er een ludieke website gestart, ov-stripkaart.nl, die de voordelen van de strippenkaart promoot. De website is qua huisstijl een kopie van de ov-chipkaart website. De website toont onder andere een nagemaakt Postbus 51 spotje waarin de strippenkaart op een zelfde manier wordt gepromoot als de OV-chipkaart.

De video van ov-stripkaart.nl