fbpx

Strippenkaart vanaf november definitief ten einde

06 sep 2011 17:36

Vanaf 3 november kunnen reizigers in heel Nederland geen strippenkaart meer gebruiken in de bus, metro en tram. Minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) heeft dinsdag toestemming gegeven voor het afschaffen van de strippenkaart in de laatste regio´s in Nederland waar deze nu nog geldig is.

Door de beslissing moeten reizigers vanaf 3 november ook in de provincies Noord-Brabant, Groningen, Drenthe en Utrecht en in de regio Eindhoven, de OV-chipkaart gebruiken. In de rest van Nederland is de overstap eerder al gemaakt.

Losse kaartjes
In de trein kan voorlopig nog wel met een papieren kaartje worden gereisd. Het papieren treinkaartje wordt naar verwachting eind 2012 afgeschraft. Er blijven echter een aantal uitzonderingen waar de OV-chipkaart niet geldig wordt. Zo kunnen reizigers op de Waddeneilanden – met uitzondering van Texel – niet gebruik maken van de OV-chipkaart. Ook in een aantal nachtbussen is de OV-chipkaart niet geldig. In deze gevallen zijn losse kaartjes in de bus te koop.

Waddeneilanden
Gemeente Ameland gaf eerder een toelichting waarom de Waddeneilanden niet mee doen met de OV-chipkaart. Gemeente Ameland: "Op de Waddeneilanden komen veel mensen die uitsluitend op de eilanden gebruik maken van het openbaar vervoer. De meesten van hen kopen dan ook een los kaartje in de bus. Bovendien trekken de Waddeneilanden vele buitenlandse toeristen die niet beschikken over een OV-chipkaart. Op de Waddeneilanden is daarom gekozen voor een betalingssysteem waarbij geen OV-chipkaart nodig is."