fbpx

Stroomstoring bij Utrecht CS hindert treinverkeer

(Novum) – Het treinverkeer rond Utrecht heeft maandagavond te maken gehad met flinke vertragingen door een stroomstoring. Het treinverkeer kwam na 21.00 uur mondjesmaat weer op gang. Dat zegt een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail.

Treinen tussen Utrecht en Amsterdam, Gouda, Hilversum, Rotterdam en Schiphol liepen vertraging op of vielen uit. Volgens ProRail liep de vertraging voor reizigers op tot gemiddeld een halfuur. Volgens een reiziger op Amsterdam CS reden er meer dan een uur geen treinen naar Utrecht.

De storing ontstond even voor 20.00 uur ten noorden van het Centraal Station en was ongeveer een uur later verholpen. Het treinverkeer kon echter niet direct weer rijden omdat het volgens de zegsman nog niet duidelijk is of de stroomvoorziening weer stabiel is. Daarnaast zijn er logistieke redenen om de dienstregeling voorzichtig te hervatten.

De oorzaak van de storing is volgens ProRail nog niet bekend. Alle beschikbare monteurs zijn er met man en macht mee bezig om het probleem op te lossen en de oorzaak te achterhalen.