fbpx

Stropdas-avontuur levert gratis treintickets op

09 aug 2010 22:45

In het teken van het 5-jarig bestaan van treinreiziger.nl is er in augustus iedere maandag een actie met gratis treintickets. Vorige week konden de leukste reisverhalen worden ingezonden. Een tiental lezers klom in de pen om hun reiservarin in te sturen.

De komende week zullen we een aantal van deze reiservaringen plaatsen. "We hebben allerlei reiservaringen gekregen. Van het illigaal omzetten van een wissel tot een reiservaring met de Trans Mongolië Express. Allemaal zeer bijzondere ervaringen. Maar we hebben uiteindelijk gekozen om niet het meest spectaculaire verhaal te laten winnen, maar meer een allerdaags verhaal. Het zijn immers die kleine dingen die een reis onvergetelijk kan maken. Zodoende kwamen we uit bij de reiservaring van Annette van Tol" ligt Hildebrand van Kuijeren toe.

Kleding
De ervaring van Annette speelt zich af in 1988. "We zouden naar een receptie gaan van mijn schoonouders. Die hadden het al eens aangegeven het zeer op prijs zouden stellen als hun enige zoon op de receptie in stijl zou verschijnen. Voor ons als arme studenten, die normaal onze kleding tweedehands kochten, was dat niet vanzelfsprekend. Maar voor de bewuste dag had ik mijn nette jurk aangetrokken en mijn man zich voorzien van een nette broek en bijpassend overhemd" vertelt Annette.

Stropdas
"We hadden zelfs speciaal voor de gelegenheid een stropdas gekocht. Maar toen mijn partner zich volledig had aangekleed en zijn stropdas om wilde doen, realiseerde hij zich dat hij dat niet kon. Geen nood, dacht hij, dan zou ik wel weten hoe dat moest. Maar desgevraagd bleek ik dat ook niet te weten. En ik dat dat hij dat wel wist!" vervolgt Annette."

Trein
"Aangezien de tijd doortikte en we echt weg moesten, hebben we toen besloten dan maar in de trein mensen aan te spreken om te vragen of iemand ons kon helpen. We hadden immers de hele rit van Hilversum tot Delft de tijd, dat moest dust lukken. Dachten we."
"Maar dat bleek een stuk lastiger dan we dachten, want we hebben een heleboel mensen moeten vragen voordat we iemand troffen die het kon. Maar we hebben een reuze gezellige reis gehad, want we hebben veel mensen aan het lachen gemaakt met ons vreemde verzoek"herrinnert Annette zich.

Gezellige gesprekjes
"Uiteindelijk hadden we iemand gevonden die de knoop kon leggen in de stropdas. Nu, 22 jaar later en getrouwd met deze vriendelijke en vrolijke partner, is het strikken van stropdassen nog steeds geen routine klusje voor hem. Maar in de trein een gezellige gesprekjes aanknopen met onbekende mensen lukt ons dankzij deze ervaring wel!"

Deze reiservaring levert Annette van Tol twee gratis treintickets naar Keulen op.