fbpx

Strukton mag derde perron Deventer bouwen

16 nov 2012 11:29

ProRail heeft de opdracht voor het realiseren van een zijperron in Deventer, met een aanneemsom van 5,9 miljoen euro, gegund aan Strukton. De werkzaamheden zijn gepland van januari 2013 tot en met april 2014. De opdracht is onderdeel van het project Spoorzone Deventer en zal worden uitgevoerd door een combinatie van Strukton Bouw en Strukton Rail.

Station Deventer heeft het lange tijd moeten doen met één perron, maar sinds 2008 is daar een tweede bijgekomen. Het derde perron wordt nodig geacht om ook in de toiekomst het groeiend aantal reizigers aan te kunnen. Het derde perron is het zijperron en zorgt voor toereikende capaciteit.

Het station is een monument, wat betekent dat de werkzaamheden aan het stationsgebouw ook restauratieve aspecten bevatten. Strukton heeft daarvoor de benodigde deskundigheid en ervaring in huis.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit de realisatie van een zijperron met perronkap, tijdelijke voorzieningen, een nieuwe fietsenstalling en een entreegebouw, alsook het aansluiten van het nieuwe zijperron op de bestaande stationstunnel en diverse specialistische installatiewerkzaamheden. Dit alles gebeurt midden in de binnenstad, met beperkt beschikbare ruimte en een complexe logistiek.

Het totaalproject Spoorzone Deventer is belangrijk voor de stad. Dagelijks stappen hier ruim 18.000 mensen in en uit de trein. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren met dertig procent gaat stijgen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Deventer heeft besloten dit gebied klaar te maken voor de toekomst.