fbpx

Studenten blij met uitspraak CBP

09 dec 2010 17:53

De studenten van Rechtswinkel Clinic zijn erg blij met de beslissing van het CBP op hun handhavingsverzoek. In februari 2010 dienden de studenten van de Clinic het verzoek in omdat zij zich ernstige zorgen maakten over de privacy aspecten van de ov-chipkaart. Volgens de studenten van de Clinic worden hun reisgegevens onnodig lang bewaard en slecht beveiligd.

Na bijna een jaar op zich te laten wachten heeft het CBP vandaag vier rapporten gepubliceerd waaruit blijkt dat de OV-bedrijven inderdaad in strijd handelen met de Wet Bescherming Persoonsgegevens. "Dit laat zien dat het wel degelijk zin heeft om kritisch te zijn met betrekking tot je privacy en dat het ook loont om daar werk van te maken!" zegt Clinic in een reactie.

Overigens is de beveiliging van de ov-chipkaart niet aan bod gekomen. Clinic: "Terwijl daar nog wel het nodige aan schort. Zo bleek bijvoorbeeld vorige maand nog dat het kinderlijk eenvoudig is om een OV-chipkaart te kraken en is gisteren nog iemand veroordeeld voor het hacken van OV-chipkaarten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *