fbpx

Syntus viert 10-jarig jubileum samen met haar reizigers

30 mei 2009 13:50

Zaterdag 30 mei 2009 bestaat Openbaar Vervoerbedrijf Syntus precies 10 jaar. Daarom is het van zaterdag 30 mei t/m maandag 8 juni tien dagen feest. Het jubileum zal niet alleen gevierd worden met personeel en relaties. Ook de reizigers van Syntus en inwoners van de regio kunnen rekenen op speciale acties en verrassingen.

Binnenkort prijken niet alleen meer de namen van bekende streekgenoten op de Lint-treinen van Syntus. Tijdens de verjaardag van het openbaar vervoerbedrijf maakt ook de ´gewone´ burger kans op zijn eigen naam op een trein door een bijzonder verhaal, gedicht of kunstwerk in te zenden. De jury, onder leiding van Hans Keuper bepaalt uiteindelijk uit alle inzendingen de gelukkige.

Kinderen t/m 12 jaar kunnen vanaf de website van Syntus een kleurplaat downloaden. Door de kleurplaat op te sturen maken de kinderen kans op een leuke middag bij Syntus. Op pad met een buschauffeur of machinist, een kijkje achter de schermen van de Syntus Verkeersleiding of een kaartje ´knippen´ samen met een controleur in de trein is ook nog eens leerzaam.

In de trein zullen de reizigers op diverse tijdstippen en trajecten verrast worden. Speciale medewerkers zullen de reizigers voorzien van een gratis kopje koffie of thee. Opvallender zullen de optredens van illusionist Peter Eggink zijn. Met zijn trucs en illusies vermaakt hij de reiziger tijdens de reis en laat hen vervolgens verbijsterd achter.