fbpx

Tassenleverancier Travelteq wil vanaf 2015 concurreren met Thalys

Thalys krijgt mogelijk concurrentie in het treinverkeer tussen Nederland en Parijs. Tassenleverancier Travelteq wil vanaf april 2015 vijf hogesnelheidsverbindingen per dag met de Franse hoofdstad gaan verzorgen, meldde het Nederlandse bedrijf donderdag.

"Er is marktonderzoek gedaan, een businessplan opgesteld en er zijn investeerders aangetrokken´´, zegt initiatiefnemer Maarten van den Biggelaar, die ook uitgever van zakenblad Quote is. "Onze trein wordt volledig eersteklas ingericht met de bijbehorende service. Ruime stoelen, veel beenruimte, supersnel internet aan boord en uitstekende maaltijden. En dat alles voor minder dan de huidige eersteklasprijzen.´´

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu en spoorbeheerder ProRail bevestigen dat zij een oriënterend gesprek hebben gehad met Travelteq. "Het is geen 1 aprilgrap. Deze club heeft zich een paar maanden geleden bij ons gemeld om zich te laten informeren over de procedures en kosten rond het beginnen van een internationale spoorwegonderneming´´, liet een woordvoerster van ProRail weten.

Travelteq zegt in gesprek te zijn met treinfabrikanten en met inspectiedienst ILT om treinen te leasen en alle papieren in orde te maken. Als de Travelteq Express over 2 jaar wil gaan rijden, moet het bedrijf uiterlijk over een jaar bij ProRail een verzoek voor spoorcapaciteit indienen.

De onderneming zegt ook mee te doen bij de aanbesteding van de zogenoemde Lage Landen Lijn, voor de trein Den Haag – Brussel.

Eerder werd al bekend dat Deutsche Bahn plannen heeft om met Thalys te gaan concurreren. Ook zou Thello – een dochteronderneming van de Italiaanse spoorwegen – plannen hebben om een treindienst Brussel – Parijs en mogelijk ook een trein Amsterdam – Parijs op te zetten.

(c) ANP / Treinreiziger.nl