fbpx
Foto: archief / enorme wachtrij voor de NS-bus.

Te weinig bussen bij spoorwerkzaamheden Limburg

Bij het station in Weert staan zaterdag honderden reizigers te wachten tot ze in een van de bussen kunnen stappen die dit weekend de treinen tussen Weert en Eindhoven vervangen. Op sociale media wordt flink geklaagd. Mensen zeggen dat ze tussen 1 en 2 uur staan te wachten en dat er lang niet genoeg bussen zijn.

De Nederlandse Spoorwegen bevestigen dat er lange wachtrijen staan in Weert en zeggen een fout te hebben gemaakt in de planning van het vervangende busvervoer. "Er is een tekort aan bussen. We hebben dat niet goed ingeschat", aldus een woordvoerster. NS is volgens haar druk bezig extra bussen te regelen, niet alleen voor zaterdag maar ook voor zondag.

Tussen Weert en Eindhoven rijden dit weekend geen treinen in verband met werkzaamheden aan het spoor. In de meeste gevallen zijn er bij werkzaamheden voldoende bussen beschikbaar, maar ook vorig jaar waren bij een aantal buitendienststellingen te weinig bussen. Daarop stelde Rover dat de kwaliteit van het vervangend treinvervoer achteruit ging. De reizigersvereniging eiste toen dat NS de kwaliteit van het vervangend vervoer zou verbeteren. 

De wachtrijen in Weert zijn zo lang dat de politie erbij is geroepen om de stroom wachtenden in banen te leiden, nadat een melding was binnengekomen over overlast. Mogelijk dat NS onder de reizigers koffie, thee of water gaat uitdelen, maar dat kon de NS-woordvoerster nog niet met zekerheid zeggen.

Foto: Veel reizigers moeten geduld hebben in Weert, toont deze foto van Simona Jurjens aan. Voor haar bedroeg de extra reistijd bovenop de geplande vertraging een half uur. (bron: Twiitter) De tweede foto is gemaakt door Maarten van Gaans, die al meer dan een uur aan het wachten is in Weert.

Tweets:

(c) ANP / Treinreiziger.nl.