fbpx

Thalys begint met 90 minuten vertraging

04 dec 2009 11:06

Over ruim een week rijdt de Thalys in ruim 2,5 uur van Rotterdam naar Parijs. Maar vandaag deed de Thalys er 2,5 uur over om van Amsterdam naar Rotterdam te komen. Volgens Thalys.com is de Thalys vertraagd door problemen rond Amsterdam. 

Het betreft Thalys 9322, welke om 8:26u uit Amsterdam hoort te vertrekken. Vandaag kwam deze Thalys trein in Rotterdam aan met 90 minuten vertraging, gecombineerd met de Thalys van een uur later (9326). Deze Thalys had dus ´slechts´ 30 minuten vertraging. Het gebeurd niet vaak dat twee Thalys stellen in Nederland gecombineerd rijden.

Thalys.com maakt al voor de geplande vertrektijd melding (om 8 uur) dat de trein vertraagd zal zijn. "Wegens een probleem met het treinverkeer in het station van Amsterdam Centraal, zal Thalys nr. 9322 waarschijnlijk met 60 minuten vertraging aankomen in Paris Nord" aldus de website. Later liep de vertraging klaarblijkelijk op naar 90 minuten. Bij aankomst in Parijs had de trein inmiddels een vertraging van bijna 2 uur (114 minuten).

De Thalys heeft wel vaker vertraging, maar 90 minuten vertraging al bij vertrek in Nederland is redelijk uitzonderlijk. In oktober kwam 89,8% van de Thalys treinen op tijd aan op de eindbestemming of met minder dan 15 minuten vertraging. Gemiddeld over de afgelopen twaalf maanden ligt dit cijfer nog iets hoger: 90,2%.