fbpx

Thalys en Eurostar rijden weer – negatief reisadvies blijft

De Thalys, TGV en Eurostar treinen rijden woensdag weer. Wel zijn er forse vertragingen en kunnen er incidenteel treinen uitvallen. Daarom geldt er voor Thalys en Eurostar nog steeds een negatief reisadvies. Ook voor donderdag geldt er een negatief reisadvies.

  • Algemene informatie over Londen per trein ziet u op de Trein Londen pagina.

Dinsdagochtend kwam het treinverkeer door hevige sneeuwval in Noord-Frankrijk tot stilstand. De Thalys reed vrijwel de gehele dag niet tussen Brussel en Parijs en de Eurostar verviel een groot deel van de dag tussen Brussel en Londen. Ook de TGV-treinen konden door de hevige sneeuwval niet rijden.

Woensdag is het treinverkeer hervat, maar met vertraging. Dat komt door snelheidsbeperkingen op het spoor. De treinen mogen op een deel van het netwerk nu niet 300 kilometer per uur rijden, maar slechts 230 of 160 kilometer per uur. De Thalys treinen uit Parijs hadden woensdagmorgen bij aankomst in Nederland gemiddeld een vertraging tussen de 60 en 120 minuten. Ook Eurostar waarschuwt voor vertragingen van twee uur. 

Vanwege de vertragingen geldt er woensdag voor de Thalys en Eurostar een negatief reisadvies. Dat negatieve reisadvies blijft bij Thalys ook donderdag van kracht. Alle treintickets voor 13 maart kunnen omgeboekt worden of geannuleerd worden. Dat kan via de NS International-balies of via 0900-9296 (35 cent per minuut).

Door de hevige sneeuwval waren dinsdagavond veel reizigers gestrand in Parijs. Stations in de Franse hoofdstad zijn blijven open gebleven om gestrande reizigers onderdak te bieden. Ook waren er honderden slaapplaatsen ingericht in sportzalen, aldus Franse media.