fbpx

Thalys Parijs wordt duurder

Vanaf december wordt de Thalys naar Parijs niet alleen sneller, maar ook duurder. Nu is een treinkaartje per Thalys naar Parijs verkrijgbaar vanaf 25 euro, vanaf december wordt dit 35 euro. Overigens zullen veel reizigers in de praktijk meer betalen, omdat de goedkoopste tickets – net als nu – razend snel zijn uitverkocht. Tickets blijven online te boeken via NS International.

Vanaf 13 december 2009 gaat de Thalys via de hogesnelheidslijn rijden, waardoor de reistijd Amsterdam – Parijs wordt beperkt van 4 uur en 10 minuten naar 3 uur en 20 minuten. Het verkorten van de reistijd wordt als mogelijkheid gegrepen om de tarieven van de Thalys te verhogen. Overigens wordt de frequentie van de Thalys met de ingebruikname van de HSL-Zuid ook geleidelijk verhoogd.

De goedkoopste Thalys tickets naar Parijs gaan 35 euro kosten (nu 25 euro) en naar Brussel en Antwerpen 25 euro (nu 19 euro). Echter, niet alleen de allergoedkoopste tarieven worden verhoogd, ook de tarieven Optiway en Hi-Life zullen worden verhoogd. Optiway en Hi-Life zijn de meest geboekte Thalys tarieven, omdat deze een hogere beschikbaarheid hebben dan de goedkoopste treintickets.

In de aanloop naar de opening van de HSL-Zuid is er nu een actie tarief. Dit actie tarief is gelijk aan de toekomstige "vanaf" prijzen. Treintickets zijn te boeken via NS International.