fbpx
Foto: Thalys

Thalys treintickets: alle tarieven op een rij

04 feb 2013 23:14

De Thalys brengt u vanuit Amsterdam, Schiphol en Rotterdam op hoge snelheid naar Parijs. Maar ook in Keulen, Aken, Luik, Antwerpen en Brussel kunt u instappen in de Thalys naar Parijs. Dankzij een groot aanbod van tarieven is er bijna altijd wel voordeel te behalen. In dit artikel een overzicht van vrijwel alle Thalys-tarieven.

In de basis heeft Thalys drie tarieven: No-Flex, Semi-Flex en Flex. Daarnaast zijn er tarieven voor speciale doelgroepen of gebeurtenissen. Bijvoorbeeld: Senior, Jongere, Kid (kinderen), Kid&Co (ouders + kinderen), Adult&Co (voor kleine groepen van 3 tot 5 personen) en Weekend (1e klas enkele reis in het weekend). Tot slot zijn er speciale tarieven voor interrailers. Hieronder wordt er nader stilgestaan bij deze tarieven. Thalys-treintickets worden verkocht vanaf 3 maanden voor vertrek. Specifieke infor over Parijs is te vinden op de pagina Trein Parijs.

Overzicht tarieven, tarieven geldig tussen Amsterdam en Parijs (enkele reis)
Onder de tabel meer informatie over de tarieven.

Thalys Tarief  Omboeken Prijs 1e klas Prijs 2e klas
No-Flex Nee - € 35 t/m € 79
Semi-Flex 1x tot 1 dag voor vertrek € 79 t/m € 159 € 89 t/m € 129
Flex Geen beperkingen € 205 -
Jongere (12 t/m 25 jaar) 1x  € 103 € 65 t/m € 90
Senior (60+) 1x € 144 € 90
Kid (t/m 11 jaar) Geen beperkingen € 19 t/m € 39 € 15 t/m 29
Kid&Co (1 kind+1/2 volw.) Tot 1 dag voor vertrek € 102 € 64
Adult&Co (mini-groep: 3 tot 5 pers) Nee - € 59
Interrailers (Global-Country) 1x € 62 t/m € 103 € 39 t/m € 65
Weekend Nee € 59 -

Thalys No-Flex
Het goedkoopste tarief heet No-Flex. Omboeken en annuleren is niet toegestaan. Internet in de Thalys is niet inbegrepen. Dit tariefsoort wordt alleen aangeboden in de 2e klas (Comfort 2). De goedkoopste No-Flex treintickets worden aangeboden tot maximaal 30 dagen voor vertrek. Als de No-Flex treintickets zijn uitverkocht, zijn er nog andere tariefniveau´s.

  • No-Flex Thalys treinticket naar Parijs: vanaf 35 euro tot 79 euro.
  • No-Flex Thalys treintciket naar Brussel en Antwerpen: vanaf 29 euro tot 39 euro

Thalys Semi-Flex
Dit tarief biedt meer flexibiliteit. Het Thalys-treinticket kan nu 1x worden omgewisseld voor een ander Thalys-ticket. Dat kan tot één dag voor vertrek. Annuleren is ook nu niet toegestaan. Het tarief wordt aangeboden in zowel de 1e als 2e klas. Gratis internet is bij de prijs inbegrepen. Voor houders van Thalys TheCard is Semi Flex ook geldig op één trein voor en na de geboekte trein (zonder plaats- en in de 1e klas zonder cateringgarantie). Opmerkelijk genoeg kan dit tarief soms voordeliger zijn in de 1e klas.

  • Semi-Flex treinticket naar Parijs vanaf 79 euro (1e klas, in de 2e klas vanaf 89 euro), oplopend tot 129 euro in de 2e klas en 159 euro in de 1e klas).
  • Semi-Flex treinticket naar Antwerpen en Brussel: vanaf 49 euro (in zowel 1e als 2e klas) oplopend tot 70,00 in de 2e klas en 74,00 in de 1e klas. Vanaf Rotterdam vanaf 41 euro.

Thalys Flex
Het meest flexibele tarief is Thalys Flex, dat uitsluitend in de 1e klas wordt aangeboden. Omboeken en annuleren kan tot het laatste moment voor vertrek. Bovendien mag er ook met één trein voor en na de geboekte Thalys gereisd worden (zonder plaats- en cateringgarantie). Houders van Thalys TheCard mogen met dit tarief zelfs alle treinen op dezelfde dag en dezelfde richting nemen (ook weer zonder plaats- en cateringgarantie). Wifi is gratis, en u krijgt onderweg ook gratis een hapje en een drankje aangeboden.

  • Thalys Rotterdam - Parijs Flex: 183 euro (1e klas, inclusief catering), Thalys Amsterdam - Parijs: 205 euro.
  • Thalys Amsterdam - Brussel Flec: 109 euro (1e klas. inclusief catering), Rotterdam - Antwerpen: 76 euro.

Jongere
Voor jongeren van 12 t/m 25 jaar is er een speciaal tarief. Dit tarief is vooral interessant als het goedkope No-Flex tarief is uitverkocht. Het Jongere-tarief is tussen Amsterdam en Parijs beschikbaar vanaf 65 euro. Als deze Thalys-treintickets zijn uitverkocht zijn er ook nog Jongere-tickets van 90 euro. Jongere wordt ook in de 1e klas aangeboden voor 103 euro. Thalys Jongere-treintickets mogen één keer worden omgeboekt, tot één uur na vertrek (op het vertrekstation). Tot vertrek kan het ticket ook volledig worden geannuleerd. Daarmee zijn de tariefvoorwaarden aantrekkelijker dan het Thalys Semi-Flex tarief.

Senior
Behalve voor jongeren is er in de Thalys ook een speciaal tarief voor ouderen (60+). Een enkeltje Amsterdam - Parijs kost met dit tarief 90 euro. De tariefvoorwaarden zijn vergelijkbaar met het tarief Jongere.

Kid en Kid&Co
Kinderen mogen extra voordelig mee met de Thalys. Speciaal voor hen (t/m 12 jaar) is er het tarief Kid. Vanaf 15 euro reizen kinderen onder begeleiding van een persoon van 18 jaar of ouder naar Parijs. Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis, maar zonder eigen zitplek. Met het Kid-tarief is een kind verzekerd van een eigen zitplek. Het treinticket kan onbeperkt worden omgeboekt en kan ook volledig geannuleerd worden. Ouders die met hun kind reizen kunnen ook gebruik maken van het Kid&Co tarief, dit tarief is geldig voor één of twee volwassenen en één kind (per volwassene). Een enkeltje Amsterdam - Parijs is verkrijgbaar met dit tarief voor 64 euro.

Adult&Go
Met drie tot vijf personen mee met de Thalys? Maak dan gebruik van het Adult&Co tarief (of het No-Flex tarief als dit niet is uitverkocht). Adult&Co is verkrijgbaar vanaf 59 euro per persoon. Annuleren en omboeken niet mogelijk.

Interrail
Interrailers die over de volledige route een geldige Interrail-pas hebben, kunnen gebruik maken van het pass-tarief. Daarmee is een enkele reis Amsterdam - Parijs beschikbaar vanaf 39 euro. Dit tarief is niet online te reserveren.

Weekend
Het tarief Weekend wordt in de Thalys alleen aangeboden in de 1e klas. Zoals de naam aangeeft wordt het alleen in het weekend aangeboden: op vrijdag na 19:00 uur en op zaterdag en zondag. Alleen geldig op bepaalde treinen. Annuleren en omboeken niet mogelijk. Een enkeltje Amsterdam - Parijs is met dit tarief mogelijk vanaf 59 euro. Uiteaard kunt u op alle gemakken van de 1e klas rekenen.

Thalys TheCard
Thalys TheCard is gratis online aan te vragen. Met Thalys TheCard spaart u miles en heeft u in Brussel toegang tot de Thalys Lounge. Ook kunt u met het Semi-Flex tarief in combinatie met Thalys TheCard eenvoudig één trein eerder of later nemen. Bij het Flex-tarief kunt u zelfs iedere trein nemen op de dag die u geboekt heeft. Als u echter met een andere trein reist dan waarvoor u gereserveerd heeft, vervalt de zitplaatsgarantie en de cateringsgarantie in Comfort 1.

Voor alle tarieven geldt: beperkte beschikbaarheid, boek zo vroeg mogelijk. Genoemde tarieven zijn op basis van een enkele reis. Situatieschets: voorjaar 2013. Alle informatie onder voorbehoud. In het algemeen geldt: hoe eerder u boekt, hoe goedkoper het Thalys-treinticket. Thalys-treintickets worden vanaf 3 maanden voor vertrek verkocht. Bij treintickets die leeftijdsgebonden zijn: de leeftijd op de reisdatum is bepalend.