fbpx

Thalys: vergaderen met 300 kilometer per uur

Thalys wil het zakelijke reizigers nog makkelijker gaan maken. Daarom introduceert Thalys "Le Salon", een privé ruimte met 4 luxe stoelen waar zakelijke reizigers kunnen vergaderen. Ook niet zakelijke reizigers kunnen de coupé boeken.

"Le Salon" zal van alle gemakken worden voorzien. Zoals een tafel in het midden, draadloze WiFi-internetverbinding en stopcontacten. Wie Le Salon wil boeken, moet wel flink in de buidel tasten: enkeltje Amsterdam – Brussel bedraagt 444 euro, Amsterdam – Parijs 864 euro (incl. 4 treintickets). Vanaf vandaag kan ‘Le Salon’ gereserveerd worden voor reizen vanaf 12 januari 2011. 

Volgens Patricia Baars van Thalys is de mobiele business lounge in eerste instantie bedoeld voor zakenreizigers. “Alle diensten uit onze Comfort 1-klasse zijn van toepassing op ‘Le Salon’, dus catering, internationaal persaanbod en bijvoorbeeld de mogelijkheid om een taxi te reserveren. De ruimte biedt de gelegenheid om in alle rust te vergaderen of allerlei zaken in een rap tempo te bespreken. Maar ook vrienden en families kunnen de ruimte reserveren, zodat ze ongestoord kunnen bijpraten op weg naar hun bestemming.”

De introductie van ‘Le Salon’ is de eerste in een reeks van in totaal 5 business-innovaties. Deze worden de komende periode gelanceerd.

Bovenste foto: de nieuwe vergaderruimte in de Thalys. Foto´s: Thalys.