fbpx

Tien dagen trein en deelauto voor tien topbestuurders

10 okt 2012 12:10

Tien bestuurders van Nederlandse bedrijven zijn vandaag de uitdaging aangegaan om tien dagen de eigen auto te laten staan. Vanochtend leverden zij hun autosleutels in bij burgemeester Bolsius van Amersfoort en Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, die deze achter slot en grendel opborgen.

Hiermee ging het sein op groen voor het Low Car Diet. Om het milieu te sparen, maken de topbestuurders in de komende tien dagen alleen gebruik van de deelauto’s van Greenwheels, de trein, de OV-fietsen en elektrische scooters van NS, bus, metro, tram en de flexibele kantoorruimten van Regus NS station2station. 

Het Low Car Diet wordt georganiseerd door Urgenda, Regus, Greenwheels en NS en is de eerste actie op de dag van de duurzaamheid. "Met deze actie willen wij zo veel mogelijk mensen wijzen op de keuzemogelijkheden die er zijn als duurzaam alternatief voor de auto of die je juist samen met de auto kan gebruiken", aldus Michiel van Roozendaal, directievoorzitter van NS-dochter NedTrain en binnen NS verantwoordelijk voor duurzaamheid. "Naast goed zijn voor het milieu kan je juist in het openbaar vervoer ook goed werken, lezen, ontspannen of mensen ontmoeten."

De volgende tien topbestuurders stopten vanmorgen hun autosleutel voor de komende tien dagen in de kluis:
1) Eduard Schaepman, CEO van Regus;
2) John Reynders, Marketing & Operations Director Microsoft;
3) Stef Kranendijk, CEO van Desso;
4) Jeroen van Loon, Managing Director Duisenberg School of Finance;
5) Pieter Jongstra, CEO van Ernst & Young;
6) Thomas Heerkens, CEO van Landal GreenParks;
7) Ewoud Goudswaard, CEO van ASN Bank;
8) Diederik Schonebaum, CEO van Strukton;
9) Maurice Koot, CFO ABN Amro Lease;
10) Huib Morelisse, CEO van Nuon.

Naast de 10 topbestuurders nemen twee bekende autoliefhebbers deel: Michiel Mol, ondernemer & mede-eigenaar van Force India F1 en Jaco Bijlsma, hoofdredacteur Autovisie.
Tijdens de ‘tiendaagse’ doen de deelnemers via Twitter (#lowcardiet), Facebook en blogs persoonlijk verslag van hun belevenissen.