fbpx

Toelating Deutsche Bahn tot kanaaltunnel stapje dichterbij

10 mrt 2011 14:03

De Franse overheid staat open voor Duitse treinen door de kanaaltunnel. Dat meldt persbureau Bloomberg. Tot nu had de Franse overheid een afwijzende houding, omdat de Duitse treinen niet zouden voldoen aan de veiligheidsvoorschriften.

Op dit moment voldoen alleen de Eurostar treinen van Alstom aan de strikte normen. Treinen dienen bijvoorbeeld twee motorrijtuigen te hebben en moet in een geval van calamiteitgesplitst kunnen worden. De European Railway Agency heeft voorgesteld om de normen te wijzigen. Een woordvoerder heeft aangegeven daarvoor open te staan.

Kritiek
De voormalig Franse Minister van Verkeer en Waterstaat had in 2010 nog kritiek op Eurostar omdat deze koos voor Siemens treinen. Het laatste woord over het veranderen van de regelgeving is echter nog niet gevallen. Een Frans / Britse commissie heeft het laatste woord, maar het is waarschijnlijk dat de aanbevelingen van het European Railway Agency worden overenomen.

Deutsche Bahn
Als de regels daadwerkelijk gewijzigd worden, komt de toelating van Deutsche Bahn door de Kanaaltunnel weer een stapje dichterbij. De Deutsche Bahn wil vanaf 2013 treinen laten rijden vanuit Amsterdam en Frankfurt naar Londen. 

Ook Eurostar zal blij zijn met de ontwikkeling, Eurostar heeft ook treinen besteld van de Duitse fabrikant Siemens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *