fbpx

Toeslag Fyra blijft laag, nieuw Fyra Altijd Toeslagvrij abonnement

23 mei 2011 21:39

NS International heeft aan het Landelijk Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer (kortweg LOCOV) laten weten dat het van voornemens is om de lagere toeslag voor de Fyra na juni te behouden tot minimaal eind 2011. Ook komt er waarschijnlijk een nieuw Fyra-abonnement, waarmee reizigers de toeslag voor een jaar in één keer kunnen kopen.

De Fyra-toeslag voor een enkele reis Breda-Amsterdam, de hele route van Fyra, ligt nu op 3,60. Deze lage tarieven blijven dus behouden tot het einde van dit jaar. Er is gebleken dat de lagere toeslag voor veel nieuwe reizigers zorgt. In maart 2011 reisden er 175.000 reizigers met Fyra, terwijl dit er in november 2010 nog maar 80.000 waren.

Fyra Altijd Toeslagvrij
Dit nieuwe abonnement zorgt ervoor dat Fyra-reizigers niet elke maand naar de kaartautomaat moeten, of elke drie maanden op internet het abonnement moeten kopen. Het nieuwe abonnement geeft ook een enorme kostenbesparing, gerekend over het jaar. De prijs voor één jaar toeslagen ligt met huidige systeem op ruim 1100 euro, dat wordt met het nieuwe abonnement een éénmalige 480 euro per jaar. Dit tarief is een kennismakingstarief, geldig tot eind april 2012.

Problemen
Fyra heeft de laatste tijd, met nadruk op de laatste weken, veel kritiek te verduren gehad. Sinds de Fyra naar Breda zijn er veel storingen, waarbij Fyra stil kwam te staan tussen Breda en Rotterdam. De oorzaak daarvan lag bij het feit dat de trein soms even het contact met de beveiliging verloor.

Vorige week heeft er nog een Fyra vier uur stilgestaan dichtbij Hoofddorp. Reizigers waren toen woest om de slechte communicatie en behandeling door NS International. Die reizigers hebben allen hun geld teruggekregen voor het vervoersbewijs en een verontschuldiging van 40 euro.