fbpx

Topman AnsaldoBreda komt Kamer uitleg geven over Fyra

13 jun 2013 12:09

De topman van de Italiaanse treinenbouwer AnsaldoBreda, Maurizio Manfellotto, komt volgende week naar Nederland om in de Tweede Kamer zijn visie op de perikelen rond de Fyra-hogesnelheidstrein te geven. Manfellotto zei dat donderdag tijdens een persconferentie in Pistoia, waar de fabriek staat.

De topman is uitgenodigd door de vaste Kamercommissie voor Infrastructuur die op dinsdag 18 juni een hoorzitting houdt over de omstreden trein. De Kamerleden hebben verder ook vertegenwoordigers van NS, de Belgische spoorwegen NMBS, ProRail en de Belgische Kamer uitgenodigd. Tijdens zo´n zitting mogen de genodigden hun kant van het verhaal toelichten en kunnen Kamerleden hen daarover aan de tand voelen. Het parlement houdt bij complexe kwesties soms eerst een hoorzitting om zich beter voor te bereiden op een debat met de verantwoordelijke bewindspersonen.

Manfellotto zei verder tegen het ANP dat hij het contract met NS over de Fyra V250 kan overleggen als hem dat gevraagd wordt. Volgens hem zijn in Italië contracten van openbare aanbestedingen openbaar, dus heeft hij er geen moeite mee om de overeenkomst te laten zien.

(c) ANP