Foto: (c) DB

Trein Duitsland

Trein Duitsland? Dat kan perfect. Zowel per snelle hogesnelheidstrein als per regionale trein. In dit artikel een overzicht van alle treinen naar Duitsland en een aantal tips voor goedkope treinkaartjes. Treinkaartjes worden verkocht via de TreinreiswinkelNS International en NMBS Europe.

Treinen naar Duitsland
Snelle en doorgaande treinen naar Duitsland:

Let op: er rijden geen nachttreinen meer vanuit Nederland naar of via Duitsland.

Regionale trein Duitsland

 • Stoptrein Groningen – Leer. Deze trein is tot nader order door een bus vervangen.
 • Stoptrein Enschede – Gronau – Dortmund en de stoptrein Enschede – Gronau – Münster rijden beide ieder uur. Daardoor is er overdag een halfuursdienst vanaf Enschede per trein naar Duitsland.
 • Stoptrein Venlo – Düsseldorf – Hamm. Deze regionale stoptrein rijdt ieder uur en stopt o.a. ook te Vierssen, Mönchengladbach en Düsseldorf. In Mönchengladbach is er aansluiting op de trein naar Keulen.
 • Stoptrein Heerlen – Aken. Deze trein rijdt tijdelijk tot Herzogenrath. Daar is er aansluiting op de trein richting het Duitse Aken.
 • Düsseldorf – Arnhem. Deze trein gaat rijden vanaf het voorjaar van 2017. Uurlijkse regionale trein.
 • Hengelo – Bielefeld. Deze regionale trein gaat rijden vanaf december 2017.

Goedkoop per trein naar Duitsland
Wil je snel en goedkoop met de trein naar Duitsland? Dan kun je het beste je treinkaartje vroegtijdig boeken. Er zijn namelijk maar een beperkt aantal goedkope treinkaartjes voor de IC Berlijn en ICE. Deze treinen kun je in de regel vanaf 6 maanden voor vertrek boeken. In december wijzigt altijd de dienstregeling, daardoor kun je rond die periode soms minder lang vooruit boeken.

Als je op het laatste moment nog voordelig wilt reizen, dan kan de regionale trein vaak een optie zijn. In het weekend is het Schöne Wochenende Ticket het meest voordelig. Doordeweeks is het Quer-durchs-Land ticket interessant. Je kunt ook in plaats van de trein de bus overwegen. De IC-Bus van DB is gewoon boekbaar via NS International. Daarnaast rijden er ook bussen van Flixbus.

Eén gedachte over “Trein Duitsland”

 1. Erika Navis-Heersink schreef:

  Hallo,
  wij willen graag met 4 volwassenen op zaterdag 2 december rond 9.00 uur ‘s morgens met de trein van Bocholt naar Keulen.
  Op zondag 3 december rond 15.00 uur ‘s middags willen we dan weer terugreizen.
  Kan dit ook met het Schöne Wochenende Ticket? (Als ik het goed heb kost dit dan E 52,–)Of moeten we er dan 2 per persoon kopen, dus voor de zaterdag én de zondag eentje?

  Ik hoor graag van u,

  met vriendelijke groet,

  Erika Navis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.