fbpx
Foto: archief

Goedkoop met de trein op Koningsdag

18 apr 2017 21:11

Let op: de prijzen van Oranjeretour zijn niet goed verwerkt in onze prijsvergelijk!

De trein is op Koningsdag altijd zeer populair. Daarom rijdt NS altijd via de aangepaste Oranje-Dienstregeling en om dezelfde reden zijn de meeste treinacties niet te gebruiken op Koningsdag. Toch kun je ook op 27 april eenvoudig besparen.

Om in de daluren treinen te vullen, zijn er regelmatig goedkope treinkaartjes. Maar omdat er op 27 april altijd al grote groepen met de trein willen, verkoopt NS voor die datum nooit de standaardaanbiedingen. Wel kun je op het NS-station een OV-Dagkaart kopen, die daar als Holland Travel Ticket wordt verkocht. Een woordvoerder van NS heeft tegenover Treinreiziger.nl laten weten dat de off-peak-dagkaart op Koningsdag heel de dag geldig is. Dit ticket kost 39 euro, wat bij lange reizen goedkoper kan zijn dan een normaal voltarief treinkaartje: dat kan tot ruim 52 euro kosten.

20% korting met het Oranjeretour

Maar wat nog aantrekkelijker is, is het Oranjeretour.Met het Oranjeretour krijg je 20% korting. Dit is te koop t/m 27 april 14:00 uur, en uitsluitend online via NS.nl. Het betreft een e-ticket dat uitgeprint moet worden. De kaartjes zijn niet geldig tijdens Koningsnach (dus in de nacht van 26 op 27 april).

Wie een NS Kortingskaart heeft, kan deze het beste gebruiken. Heb je zelf geen kortingskaart, maar ken je iemand met een NS abonnement? Dan kun jij met die persoon samen reizen. Ook dan krijg je 40% korting, mits je een ov-chipkaart hebt. Eén reiziger met een abonnement mag maximaal drie reizigers met 40% korting meenemen. Koningsdag geldt als een feestdag. Daardoor is de samenreiskorting heel de dag geldig. Ook voor 9:00 uur en tussen 16:00 uur en 18:30 uur.

Aangepaste dienstregeling

Op Koningsdag rijden de treinen volgens een aangepaste dienstregeling, de zogenoemde Oranjedienstregeling. Deze aanpassingen zijn inmiddels in de reisplanner verwerkt. Het is op Koningsdag vooral druk in de trein rond Amsterdam Centraal en Eindhoven. Moet je op Koningsdag naar Schiphol? NS adviseert je tenminste een half uur extra reistijd in te calculeren.

Stations Amsterdam RAI en Amsterdam Sciencepark zijn op Koningsdag gesloten. Station Amsterdam RAI is gesloten voor trein en metro, reizen kan via station Amsterdam Zuid. Op last van de politie is station Amsterdam Sciencepark gesloten, reizen kan via station Amsterdam Amstel.

0 0 stemmen
Artikel waardering
6 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
yusuf
7 jaren geleden

dankjwel

Henri
6 jaren geleden

Je kunt goedkoper uit zijn door gebruik te maken van de carpooldienst blablacar.

http://www.blablacar.nl

sandra
6 jaren geleden
Dijkstra
6 jaren geleden

op julli site kost oranjeretour 7.32 pp en als ik afreken 9.76 pp nog al gek lijkt mij. (zelfde traject)

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Dijkstra

Op welk traject? Dan kunnen we onderzoeken wat er fout gaat. We zijn een particulier initiatief. NS zegt dat het om een korting gaat van 20% op het normale tarief gaat. Wellicht geldt die korting niet bij de regionale lijnen. Wij rekenen overal 20% korting. De informatie die wij zoeken is op basis van informatie die vervoerders zelf delen.

Petra
6 jaren geleden

Hoe kan t dat hier wordt aangegeven dat mijn treinreis vandaag met n oranjeretour €22 kost en dat als ik t ga bestellen €29,40?