fbpx

Trein naar Bellinzona

01 jan 2012 0:43

Bellinzona is een Zwitserse stad in het kanton Tessin. De stad kent drie wereldberoemde kastelen, die eveneens zijn opgenomen op de Unesco-werelderfgoedlijst. Treintickets naar Bellinzona zijn online verkrijgbaar via NS International

Trein naar Bellinzona
Bellinzona is nu per trein met één overstap bereikbaar. Dagelijks gaat er vanuit Nederland rechtstreeks een ICE naar Basel. Te Basel kan er overgestapt worden op de ICN naar Lugano. Deze snelle comfortabele trein rijdt in 3 uur en 20 minuten van Basel naar Bellinzona. Daarnaast kan er gereisd worden met de CityNightLine Amsterdam – Zürich. In zowel Basel en Zürich kan er worden overgestapt naar Bellinzona. Via Basel is het snelst.

Over Bellinzona
Ooit was Bellinzona de hoofdstad van het gelijknamige kanton, maar dit heeft niet lang geduurt. Inmiddels behoort de stad tot het kanton Tessin (Ticino). In de stad wonen 17.000 inwoners en spreekt men italiaans. Eén van de zeven Unesco-werelderfgoed monumenten die Zwitserland rijk is, is te vinden in Bellinzona. Het erfgoed bestaat drie kastelen en een stadsmuur. De kastelen zijn anders dan de meeste kastelen nog bijna allemaal in originele staat.

Bron foto / licentie foto