fbpx

Trein naar Interlaken

De treinreis naar Interlaken is een belevenis op zich. Interlaken is met slechts één overstap te bereiken vanuit Nederland. Bij NS International kunt u  treintickets kopen naar Interlaken. U kunt er ook voor kiezen om in Zwitserland een Swiss Transfer Ticket te gebruiken.

Vanuit Nederland rijden er dagelijks twee treinen naar Zwitserland. Eén maal per dag de ICE Amsterdam – Basel, en één maal per nacht de CityNightLine Amsterdam – Zürich. Deze stopt ook in Basel. Behalve de rechtstreekse verbindingen zijn er uiteraard ook verbindingen met overstaps.

Van Basel naar Interlaken
De trein Basel SBB – Interlaken heeft een reistijd van ongeveer 2 uur en rijdt ieder uur. Bij NS International kunt u nu ook een treinticket naar Interlaken kopen. Een andere optie is om een treinticket tot Basel Bad te kopen en vervolgens per Swiss Transfer Ticket uw reis naar Interlaken te vervolgen.

Treinpas
Als u tijdens uw verblijf in Zwitserland meer per trein wilt reizen kan een Zwitserse treinpas erg handig zijn. Een mooi traject rond Interlaken is de Golden Pass Line (Luzern – Interlaken – Montreux). Maar ook een reis naar de Jungfrau Joch, het hoogste treinstation van Europa, is zeker een aanrader. Niet voor niets is de Jungfrau Joch opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Als u een treinpas heeft, moet u voor de trein naar de Jungfrau Joch nog wel een extra ticket kopen (gereduceerd tarief). Dat geldt niet voor de boten die vanuit Interlaken varen.