fbpx

Trein ramt stootblok

08 nov 2013 0:05

Op het traject Hengelo-Deventer is donderdagavond laat een trein door een stootblok gereden, meldt de politie aan het ANP. Verdere details ontbreken.

Het traject Hengelo – Almelo is al uit de running door een woensdag ontspoorde goederentrein. Een Freelance journalist die onder andere voor Radio 1 werkt meldt op Twitter dat het ongeval heeft plaats gevonden te Deventer. Het is niet bekend of het om een goederentrein of een reizigerstrein gaat. Ook is het onduidelijk of er slachtoffers zijn.

  • Update 0:40u. Op het moment van de aanrijding waren er geen reizigers in de trein aanwezig. Ook het personeel van Syntus  kwam met de schrik vrij. Volgens een woordvoerder van ProRail zijn zowel de trein als het stootblok beschadigd. De spoorwegpolitie zal onderzoek doen naar de oorzaak van het incident.
  • Update 0:53u. De locatie van het ongeluk is onduidelijk. ANP meldt het traject Hengelo – Deventer, maar anderen melden dat het te Zutphen is gebeurd. Gezien het een Syntus trein betreft vermoed onze redactie dat het voorval in Zutphen is gebeurd. "Niks aan de hand in Deventer. In Zutphen is een trein op rangeerterrein doorgeschoten. Heeft stootblok geramd. Alleen materiële schade" aldus Gerson Veenstra, chef nieuws van RTV Oost. 

(c) ANP