fbpx

Treinbotsing India kost minimaal 25 mensen het leven

Bij een botsing van een passagierstrein op een stilstaande goederentrein in het zuiden van India zijn dinsdag minstens 25 mensen om het leven gekomen. Zeker veertig mensen werden gewond naar ziekenhuizen gebracht. Tien van hen verkeren in kritieke toestand.

Het ongeluk voltrok zich op een station bij Penukonda, waar de goederentrein wachtte om de Hampi-exprestrein naar Bangalore te laten passeren. De machinist van de personentrein probeerde nog een noodstop te maken, maar kon de botsing niet meer vermijden, zei een bestuurder van het district Anantapur, in de deelstaat Andhra Pradesh.

Levend verbrand
Door de klap ontspoorden vier rijtuigen, waarvan er een vlam vatte. De zestien passagiers in dit rijtuig verbrandden allen levend. De spoorwegautoriteiten zijn een onderzoek begonnen naar de oorzaak van het ongeluk.

Veiligheid
De Indiase spoorwegen hebben een slechte naam als het gaat om de veiligheid. Op het spoornet van meer dan 60.000 kilometer, waar zo´n 9.000 reizigerstreinen per dag over rijden met ongeveer 15 miljoen passagiers, gebeuren veel ongelukken. Dagelijks sterven mensen die uit treinen vallen en jaarlijks sterven duizenden mensen rond het spoor door aanrijdingen met treinen, aangezien er nauwelijks beveiliging rond de sporen is. Meermaals per jaar zijn er ook ongevallen waarbij treinen tegen elkaar aan rijden.

Foto: het ongeval van dinsdag

Novum / Treinreiziger.nl