fbpx

Treinongeval Buenos Aires kost tientallen het leven

Bij een treinongeluk in Buenos Aires zijn woensdag zeker 49 mensen, onder wie een kind, omgekomen. Dat heeft een woordvoerder van de Argentijnse politie gezegd. Zeker 550 treinreizigers raakten gewond. De slachtoffers zaten in een forenzentrein die te snel een station kwam binnendenderen en tegen het stootblok aan het eind van het station klapte.

Alberto Crescenti van de nooddiensten in Buenos Aires zei dat er nog dertig mensen vastzitten in de brokstukken van de eerste wagons die door de klap als een harmonica in elkaar werden gedrukt. Het dak is inmiddels opengeknipt en reddingswerkers proberen mensen uit het wrak te halen. Er zijn helikopters en ambulances ingezet om de gewonden naar het ziekenhuis te vervoeren.

"Deze trein had de werkplaats gisteren (dinsdag, red.) verlaten en de remmen werkten prima. Voor zover we weten werkten de remmen probleemloos bij de vorige stations. Op dit moment wil ik niet speculeren over de oorzaken", zei Ruben Sobrero van de Argentijnse spoorwegen. De machinist van de trein is in het ziekenhuis opgenomen en de spoorwegen hebben nog niet met de man kunnen spreken.

De trein botste met ongeveer twintig kilometer per uur op het stootjuk. De locomotief werd door de klap in elkaar gedrukt en de wagons drongen zo´n zes meter de locomotief binnen, aldus de Argentijnse minister van vervoer J.P. Schiavi. Overlevenden verklaarden dat veel mensen gewond raakten door rondvliegende stukken metaal en glas. Ramen sprongen uit hun sponningen en de wagons werden horizontaal opengereten. Passagiers die geen zitplaats hadden vielen over elkaar heen of kwamen op de vloer terecht.

Foto: archief / niet gemaakt in Argentinië.