Extra

Treinpakkers: Gratis meereiskaart t/m 2 september 2018

Samen op pad met de trein? Dankzij de treinpakkers kan dat extra voordelig. De tweede persoon mag in de daluren namelijk gratis mee. Let op: niet te combineren met actie treinkaartjes van bijvoorbeeld Kruidvat, NS Spoordeelwinkel, Actie van de Dag en dergelijke. Bovendien kun je deze actie niet combineren met de “Gratis Upgrade 1e klas” Treinpakker. 

Wanneer kan ik van deze aanbieding gebruik maken?

Koop je een voltarief treinkaartje op het station? Of reis je met de ov-chipkaart? Dan kun je in de regel van deze aanbieding gebruik maken. Ook als je in het bezit bent van een abonnement. Studenten kunnen zelfs gebruik maken van hun OV-studentenreisproduct en senioren kunnen zelfs gebruik maken van een Keuzedag (dit wordt niet gezien als een actiekaartje). De enige uitzondering is als je een actietreinkaartje hebt geladen op je ov-chipkaart. Mocht je online een voltarief treinkaartje kopen, dan mag je ook van deze actie gebruik maken. Het meereiskaartje is in de daluren geldig t/m 2 september 2018.

Wanneer is de meereiskaart niet geldig?

Je kunt het meereiskaartje niet combineren met andere Treinpakkers. Dus ook niet met de “Gratis Upgrade 1e klas”.  Ook kun je deze actie niet combineren met een actietreinkaartje. Niet alleen treinkaartjes van Kruidvat en Albert Heijn worden als actietreinkaartjes gezien, maar ook treinkaartjes van Actie van de Dag, VakantieVeilingen en de NS Spoordeelwinkel. Ook het NS Groepsticket wordt als een actieproduct gezien. Bovendien moet de betalende reiziger ouder zijn dan 12 jaar. Je kunt dus niet een kind een volwassene laten meenemen. Daarnaast is het belangrijk dat je tijdens de daluren reist. Tot slot: je mag per betalende reiziger één reiziger meenemen met het meereiskaartje.

Hoe werkt het Meereiskaartje praktisch?

De betalende reiziger reist gewoon met zijn eigen OV-chipkaart / voltarief treinkaartje. De persoon die meereist gebruikt het gratis meereiskaartje, dat geleverd wordt op een wegwerpkaartje. Per vervoerder moet er in- en uitgecheckt worden. Doordeweeks mag je niet inchecken tussen 6:30-9:00 uur en 16:00-18:30 uur.  In het weekend mag je de hele dag reizen. Het wegwerpkaartje kun je gebruiken op twee verschillende dagen. De persoon met het meereiskaartje moet altijd reizen samen met de betalende reiziger.

Hoe kom ik aan het Meereiskaartje ?

De Treinpakkers zijn in delen van Nederland huis aan huis verspreid. Heb je de Treinpakkers niet ontvangen? Dan kun je deze alsnog aanvragen. Maar hiervoor geldt: op = op, en maximaal één per adres.

This post was last modified on 26 september 2018 10:36

Share
Tags: Treinpakkers

Recent Posts

Zuid-Holland wil een landelijke centrale voor reishulp in ov

De provincie Zuid-Holland pleit voor een landelijke centrale voor mensen die hulp nodig hebben bij…

2 dagen terug

Koninklijk rijtuig overgedragen aan Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is een bijzonder museumstuk rijker: vandaag werd het koninklijk rijtuig overgedragen aan het…

6 dagen terug

OVpay: vanaf nu mogelijk om met leeftijdskorting te reizen

Al een derde van de incidentele reizigers reist met OVpay, reizen met je betaalpas. Sinds…

6 dagen terug

Belgische reizigersorganisatie waarschuwt voor gevolgen snelle IC Brussel: ‘NMBS offert binnenlandse reiziger op’

Vanaf december is het mogelijk om 45 minuten sneller tussen Amsterdam en Brussel te treinen…

1 week terug

Reis goedkoper met de NS PrijsTijd Deal: tot wel 60% korting

Zonder abonnement tóch goedkoper reizen met NS. Dat kan met de NS PrijsTijd Deal. Wie…

1 week terug

Interrail geeft 20% korting op tickets geldig vanaf 1 september

Tot en met 18 juli krijg je 20% korting op alle Interrailtickets die geldig zijn…

1 week terug