fbpx

Treinpakkers: Gratis meereiskaart t/m 2 september 2018

23 jul 2018 10:59

Samen op pad met de trein? Dankzij de treinpakkers kan dat extra voordelig. De tweede persoon mag in de daluren namelijk gratis mee. Let op: niet te combineren met actie treinkaartjes van bijvoorbeeld Kruidvat, NS Spoordeelwinkel, Actie van de Dag en dergelijke. Bovendien kun je deze actie niet combineren met de “Gratis Upgrade 1e klas” Treinpakker. 

Wanneer kan ik van deze aanbieding gebruik maken?

Koop je een voltarief treinkaartje op het station? Of reis je met de ov-chipkaart? Dan kun je in de regel van deze aanbieding gebruik maken. Ook als je in het bezit bent van een abonnement. Studenten kunnen zelfs gebruik maken van hun OV-studentenreisproduct en senioren kunnen zelfs gebruik maken van een Keuzedag (dit wordt niet gezien als een actiekaartje). De enige uitzondering is als je een actietreinkaartje hebt geladen op je ov-chipkaart. Mocht je online een voltarief treinkaartje kopen, dan mag je ook van deze actie gebruik maken. Het meereiskaartje is in de daluren geldig t/m 2 september 2018.

Wanneer is de meereiskaart niet geldig?

Je kunt het meereiskaartje niet combineren met andere Treinpakkers. Dus ook niet met de “Gratis Upgrade 1e klas”.  Ook kun je deze actie niet combineren met een actietreinkaartje. Niet alleen treinkaartjes van Kruidvat en Albert Heijn worden als actietreinkaartjes gezien, maar ook treinkaartjes van Actie van de Dag, VakantieVeilingen en de NS Spoordeelwinkel. Ook het NS Groepsticket wordt als een actieproduct gezien. Bovendien moet de betalende reiziger ouder zijn dan 12 jaar. Je kunt dus niet een kind een volwassene laten meenemen. Daarnaast is het belangrijk dat je tijdens de daluren reist. Tot slot: je mag per betalende reiziger één reiziger meenemen met het meereiskaartje.

Hoe werkt het Meereiskaartje praktisch?

De betalende reiziger reist gewoon met zijn eigen OV-chipkaart / voltarief treinkaartje. De persoon die meereist gebruikt het gratis meereiskaartje, dat geleverd wordt op een wegwerpkaartje. Per vervoerder moet er in- en uitgecheckt worden. Doordeweeks mag je niet inchecken tussen 6:30-9:00 uur en 16:00-18:30 uur.  In het weekend mag je de hele dag reizen. Het wegwerpkaartje kun je gebruiken op twee verschillende dagen. De persoon met het meereiskaartje moet altijd reizen samen met de betalende reiziger.

Hoe kom ik aan het Meereiskaartje ?

De Treinpakkers zijn in delen van Nederland huis aan huis verspreid. Heb je de Treinpakkers niet ontvangen? Dan kun je deze alsnog aanvragen. Maar hiervoor geldt: op = op, en maximaal één per adres.

0 0 stemmen
Artikel waardering
132 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wouter
5 jaren geleden

Kan het ticket ook worden gebruikt voor een internationale reis op het Nederlandse deel? Ofwel een ticket naar Münster(Westf)Hbf via Enschede kopen bij NS International en 100% korting in Nederland vermelden zonder in- en uitchecken.

Dennis
5 jaren geleden
Antwoord aan  Wouter

Lijkt me geen probleem. Alleen kost een enkeltje al €14,30 bij NS International. Voor twee man retour ben je dus €57,20 kwijt. Een ‘9 Uhr Tagesticket 5p’ (dagkaart na 9u voor 5 personen) kost je slechts €37,60.

Dries Molenaar
5 jaren geleden
Antwoord aan  Wouter

Het geldt niet bij kortingsaankopen. Dus was is uw 100% korting?

Antje
5 jaren geleden
Antwoord aan  Wouter

U kunt alleen meerijden met iemand die een echt kaartje zonder korting heeft. In de trein krijg je wel eens mensen die met zo’n meerijd ding met willekeurige mensen willen meerijden.

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  Antje

Klopt niet helemaal, als je een abonnement hebt met 40% korting (of zelfs een weekend of altijd vrij), dan mag je gewoon iemand meenemen.

Het geldt alleen niet bij actiekaartjes en groepstickets, en niet in combinatie met de 1e klas upgrade.

Tom
5 jaren geleden
Antwoord aan  Wouter

U moet het meereiskaartje wel geldig maken door in te checken. Dan is het op die datum geldig en kan het als bewijs van korting dienen. Het openen met het internationale kaartje van een poortje is geen incheck.

Ronald
5 jaren geleden

Doe ik ook altijd als ik naar Belgie ga, nog nooit problemen mee gehad.

Anoniem
5 jaren geleden

Is het kaartje dan voor een enkele of ook een retour?

Harold van Tien
5 jaren geleden

die meereiskaart zat niet bij mij in de envelop.

Dries Molenaar
5 jaren geleden
Antwoord aan  Harold van Tien

Dan zal iemand die willen hebben. Zoek een envelop bij het oud papier.

Anoniem
5 jaren geleden

Ik krijg te horen van een vriendin dat de meereiskaart een enkeltje is. Klopt dit?

Dries Molenaar
5 jaren geleden
Antwoord aan  Anoniem

Het is een hele dag kaart. En voor twee dagen.

Paulien
5 jaren geleden

Mag je de Meereiskaart gebruiken als je met iemand meegaat die een Dalurenkaart heeft?

Dinkydau
5 jaren geleden
Antwoord aan  Paulien

Ja, dat mag. Combineren met een abonnement mag want dat zijn geen aktieproducten.

Ronnie
5 jaren geleden

Hallo, wellicht ten overvloede…. Mag de meereiskaart daluren 2 dgn gebruikt worden tezamen met “1 dag trein vrij”? Het antwoord zal hopelijk zijn: Dat kan, want “1 dag trein vrij” is geen actieproduct. Maar toch kan ik geen expliciet voorbeeld vinden dat het toegestaan is, alleen hoofdzakelijk wat niet kan. Alvast bedankt voor de bevestiging(en)
Groet,
Ronnie

Ronnie
5 jaren geleden

Dankjewel Hildebrand voor je duidelijke antwoord!

Ronnie
5 jaren geleden
Antwoord aan  Ronnie

Oh ja, nog even een aanvulling. Het betreft een 1 dag trein vrij kaartje. Dit is geen zakelijk abo, slechts te gebruiken voor 1 dag. Maar ik wil iemand meenemen met een meereiskaart. Dat mag toch?

Kurnia
5 jaren geleden

Als het voor 3 dagen geldt betekend dus gewoon 2 dagen vrij reizen voor de ene 3n de andere niet een abonnement hebben… Als hij een weekend vrij heeft betekend GRATIS reizen anders 1x met 40%,korting…..

Ronnie
5 jaren geleden
Antwoord aan  Kurnia

Op wie reageer jij? Is geen antwoord op mijn vraag dacht ik zo………..

Mo
5 jaren geleden

Het zou juist mooi zijn als je de meereiskaart kunt gebruiken juist bij die kruitvatactie dat zou juist echt een goede service van de ns zijn

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Mo

Tsja, helaas zijn de regels anders.

dries molenaar
5 jaren geleden
Antwoord aan  Mo

Weggeven zou een goede service zijn? Een AH/Kruidvat kaartje is 1/3 van de prijs. NS zal wel gek zijn om iemand gratis te laten meerijden. Dan heeft men maar 1/6 van de waarde.

Ronnie
5 jaren geleden

Ik zou toch willen voorstellen om zeker te zijn van de juiste antwoorden op al uw NS gerelateerde vragen om rechtstreeks met de NS klantenservice contact op te nemen. Liefst per mail dan bent u verzekerd van een correct antwoord. Via dit forum blijft het toch een beetje nat vingerwerk als ik het zo mag noemen.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Ronnie

We doen niet aan natte vingerwerk, maar we weten niet alles, en dan zijn we er open over, en verwijzen we naar de NS Klantenservice. Mijn ervaring is dat die ook niet alles weten, maar soms dan wel maar een beetje wat roepen (ik kan verschillende voorbeelden via Twitter geven waarbij er foutieve antwoorden gegeven werden), maar dat is dan de verantwoordelijkheid van NS, die dan zonodig maar voor een passende oplossing moet zorgen. (Trein Vrij ken ik alleen als abonnement: https://www.ns.nl/producten/zakelijke-abonnementen/p/zakelijk-trein-vrij-abonnement )

Ruth Bernard
5 jaren geleden

Mijn zoon van 16 heeft een ov studentenkaart per 1 augustus, mag ik met hem meereizen met een meereiskaart en is het 1 persoon met de meereiskaart per betalende reiziger?

Keca Kurdan
5 jaren geleden

we hebben 2 meereiskaarten thuis. kan ik die combineren met de zomertour, 2 dagretourkaartjes voor 29euro? en dat de 2 mee reizigers gratis mee reizen?

Danny
5 jaren geleden
Antwoord aan  Keca Kurdan

Nee Dat kan niet keca kurdan want de zomertoer is een actieprodukt en is volgens mij geen abonnement maar asl je het zeker wil weten dan toch even contact opnemen met de NS Klantenservice.

CisDens
5 jaren geleden

Die meereiskaart zit in de envelope van NS en wij kunnen 2 dagen (retour) gebruik maken.
Bvd vandaag en volgende week.

Andere person er gebruik van volle tarief of met 40% abonnement zijn

Thea jansen
5 jaren geleden

Mag je 2 verschillende mensen meenemen op 2 verschillende dagen of mag maar 1 persoon gebruik maken van het kaartje?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Thea jansen

Het kaartje is niet persoonsgebonden. Alleen kaartjes waarop een naam staat zijn persoonsgebonden. In dit geval is dat dus niet zo.

Nick
5 jaren geleden

Mijn vriendin heeft een Dal Voordeel abonnement, kan ik met dit kaartje dan alsnog gratis meereizen.

Johanna
5 jaren geleden

Hallo Hildebrand
Moet/kan ik inchekken met mn meereiskaartje?
Ik reis met iemand mee die gewoon kaartje heeft.
En kom ik dan gewoon met mn kaartje door de poortjes?

Hennie
5 jaren geleden

Ik heb een 3 seizoen retour van 36 euro gekocht. Mag ik met de meereist iemand meenemen

Marjan
5 jaren geleden

kan ik het meereiskaartje daluren gebruiken met iemand die een dagvrij-kaartje heeft van dalurenabonnement?

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  Marjan

Ervan uitgaande dat het een Keuzedag is voor senioren: Ja.

Zie onder het kopje: ‘Wanneer kan ik van deze aanbieding gebruik maken?’

Riek
5 jaren geleden
Antwoord aan  Marjan

Mag ik het meereiskaartje gebruiken om te reizen met iemand die een vrije-reis van het seniorenabonnement gebuikt?

Hilário
5 jaren geleden

2 x 1 dag:
Is het elke twee dagen, of twee opeenvolgende dagen?

Sandra
5 jaren geleden

2e persoon mag in de daluren mee. Betekent dit inchecken voor de spits begint of moet de hele reis in de daluren plaats vinden? We willen om 5.50 uur inchecken en een reis maken van bijna 2 uur.

Maria
5 jaren geleden
Antwoord aan  Sandra

Volgens mij kun je dat wel, alleen moet je dan niet bij overstappen gebruikmaken van een andere vervoerder en weer inchecken in de “buiten daluren”tijd!

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Sandra

Klopt, overstappen naar andere voorwaarden kan alleen niet. Bevestiging van NS: https://twitter.com/NS_online/status/1023511935504080896. (NS zegt zelfe voorwaarde met wie je meereist, maar dat klopt niet helemaal).

Greet
5 jaren geleden

Kan mijn betalende reisgenoot in Schagen instappen (en mijn kaartje al activeren) voor negen uur? En dan stap ik na negen uur in Zaandam in om samen verder te reizen.

natascha
5 jaren geleden

hoi,

mijn vriend en ik willen op een zaterdag naar amsterdam toe. mag deze mee reiskaart gebruikt worden als een dagretour? en in het weekend is het kaartje heel de dag geldig toch?

Iris
5 jaren geleden

Mag je dit meereiskaartje gebruiken als de andere persoon reist met een Arriva dagkaartje (dal) van €7.50?

Iris
5 jaren geleden

Ik dacht ook van wel, maar voor de zekerheid bij de ns klantenservice nagevraagd. Zij zeggen het volgende: meereiskaartje is alleen geldig met reguliere kaartjes of abonnementen van de NS….

Shishay
5 jaren geleden

Dagkaart

Miriam
5 jaren geleden

Als ik gebruik maak van het meereiskaartje (samen met mijn dochter met een studenten OV) en voor 16.00 uur incheck, kan ik dan wel mijn gehele reis afmaken? Of mag ik tussen 16.00 uur en 18.30 uur niet in de trein zitten?

Edith
5 jaren geleden

Mijn dochter en vriendin willen gebruik maken van deze actie. Wij hebben alleen niet zo’n voordeelboekje gekregen. Nu wel aangevraagd, maar komt over 4 dagen pas binnen. Ze willen donderdag aanstaande gaan. Hoe kan ik dan toch van het meereiskaartje gebruik maken?

M.van Seggern
5 jaren geleden

Mag ik op een senioren-keuzedag iemand gratis meenemen met de meereiskaart daluren

Netty
5 jaren geleden

Hoe moet je inchecken met de meereiskaart?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Netty

Door het kaartje tegen de paal of poortje te houden. Je doet dus alsof het papieren kaartje een ov-chipkaart is.

Anoniem
5 jaren geleden

mag ik als ik om 15.30uur in check mag ik dan de reis af maken tot 18.00uur.

Marion
5 jaren geleden

Tip voor Edith:
Vraag aan buren, vrienden of ze kaartjes hebben waar ze niets mee doen. Zo is het mij ook gelukt, dankzij een lieve buurvrouw.😁

Hetty
5 jaren geleden

Waarom hebben wij deze actie met de gratis meereiskaart niet ontvangen? Wij hebben geen sticker op de brievenbus.

Bianca
5 jaren geleden

Ik heb een 40% dalurenkaart en we willen morgen reizen en overmorgen terug met de meerreiskaart daluren voor 2 dagen. Dan kunnen we toch door het poortje – ik met mijn 40% kortingskaart en mijn dochter met de meereiskaart?

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  Bianca

Ja hoor, de meereiskaart is een vorm van een wegwerpchipkaart. Met die kaart kan je gewoon door de poortjes. Uiteraard, indien er geen poortjes zijn, niet vergeten ook met de meereiskaart in en uit te checken.

Melissa
5 jaren geleden

Wij willen reizen op een doordeweekse dag. Je moet dan vóór half zeven of na negen uur inchecken.
We willen graag vroeg weg. Nu vertrekt bij ons de trein 6.33u. Geldt het meereiskaartje wel als ik dan bijvoorbeeld 6.25u incheck? Of moeten we de trein van 6.03u nemen

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Melissa

De inchecktijd is bepalend, niet de vertrektijd.

Melissa
5 jaren geleden

Dank je wel voor je snelle reactie.
Heel fijn; dit komt ons erg goed van pas.

David Nijenhuis
5 jaren geleden

Met even een duidelijke regel erbij: Vertrektijd (volgens drgl.) moet binnen 30 minuten na incheck plaatsvinden. Check je in om 06:34 (er geldt bij tijdsgrenzen een speling van 5 minuten in het voordeel van de reiziger*!), dan mag de trein van 07:04 nog genomen worden. Neem je een trein van 07:05 dan ben je in overtreding en volgt bij controle meestal een boete, waarbij een medewerker van Service & Veiligheid doorgaans wat strenger is dan een HC.

*Dat betekent dat met de meereiskaartjes op door-de-weekse dagen al om 08:55 ingecheckt kan worden. Een trein pakken van bijv. 08:56 (als je die nog kunt halen!) is daarbij geen probleem. Alleen bij kaartjes met een QR-code geldt – dacht ik – de 5 minuten voordeelregel weer niet en betekent: “geldig vanaf 09:00 dat je de trein van 08:59 dus niet mag nemen). Hoe de poortjes daarop afgesteld staan, (wel of geen doorlaat om 08:55) weet ik – eerlijk gezegd – niet.

A.M. Kaiser
5 jaren geleden

Ik heb een meereiskaart, moet ik dan nog zelf een anonieme chipkaart kopen of kan ik gewoon op de OV Chipkaart met mijn man meereizen zonder nog een chipkaart aan te schaffen?

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  A.M. Kaiser

De meereiskaart is een wegwerp OV-chipkaart. Als je de meereiskaart wilt gebruiken, dan heb je geen eigen OV-chipkaart nodig. Je kunt gewoon meereizen met je man in de situatie zoals je het uitlegt.

A.M.Kaiser
5 jaren geleden
Antwoord aan  Erwin Wessels

Hartelijk bedankt voor uw snelle antwoord.

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  A.M.Kaiser

Graag gedaan! Vergeet niet in en uit te checken met de meereiskaart.

Marielle
5 jaren geleden

Mag het meereiskaartje daluren uit het treinpakkerspakket ook gebruikt worden in Nederland bij iemand die een geldige interrailkaart heeft?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Marielle

Lastige vraag. NS zegt op twitter dat het waarschijnlijk niet mag, maar ze lijken het zelf ook niet helemaal te weten: https://twitter.com/NS_Int/status/1026458336215162881

Ester
5 jaren geleden

Hoe kan ik in- en uitchecken met een meereiskaart? Heb ik dan zelf ook een OV-chipkaart nodig of zit er een code op het wegwerpkaartje?
En moet de betalende reiziger op zijn OV-chipkaart nog aanmelden dat ik meereis?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Ester

De betalende reiziger reist met z’n eigen ov-chipkaart. Het wegwerpkaartje heeft een chip, en werkt eigenlijk ook als een ov-chipkaart (vergelijkbaar met bijvoorbeeld een Kruidvat treinkaartje). U hoeft zich niet aan te melden, bij controle in de trein kunt u bij de conducteur duidelijk maken met wie u mee reist.

David Nijenhuis
5 jaren geleden

Hildebrand. Om maar even een voorbeeld van brutaliteit te geven (misbruik van de gratis Meereiskaartjes): in de afgelopen 2 jaar al 2x gehad dat een reiziger bij me kwam zitten en brutaal eiste dat ik hem liet meereizen. Ik was toen maar ergens anders gaan zitten, maar hij bleef mij achterna lopen (natuurlijk op zulke momenten geen conducteur te bekennen, zodat dat soort k*tkoppen altijd maar weer de dans ontspringen!). Meestal gaat het om een klein stukje bijv. van Rotterdam naar Gouda. Meneer had wel voor 4-5 Euro een cola en een saucijzenbroodje gekocht, terwijl hij voor dat geld ook een (2e klas) kaartje naar Gouda had kunnen kopen. Afgelopen voorjaar kostten die kaartjes toen 2,50 Euro en vormt dat al een iets beter wapen tegen misbruik.

Bert
5 jaren geleden

Mag ik met mijn vrij reizen dagkaart tbv veteranen, ook iemand meenemen met de gratis meereiskaart ?

David Nijenhuis
5 jaren geleden

Gaat NS nu een keer echt streng erop toezien dat klasverhogingen met actiekaartjes en meereiskaartjes niet samengaan? Begin eens met het duidelijk omroepen ervan. Als dat geen zoden aan de dijk zet, kun je alsnog overgaan tot het uitschrijven van een boete. De afgelopen jaren werd er veel te weinig actie tegne ondernomen en als er wat van gezegd werd deden vele overtreders alsof hun neus bloedt.

Hilda remkes
5 jaren geleden

Ik heb geen meereiskaartje ontvangen,
Als ik dan een retour koop mag er dan iemand gratis mee reizen?

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  Hilda remkes

Nee, dat mag niet. Je hebt echt het meereiskaartje nodig. Als je hem niet hebt ontvangen, kan je hem aanvragen via de link in het artikel hierboven.

Lisa
5 jaren geleden

Mag je met de meereiskaart op een andere datum dan de heenreis terugreizen? Bijvoorbeeld wanneer je een weekendje weg gaat, dit aangezien er 2 dgn op de kaart staat.

JM
5 jaren geleden
Antwoord aan  Lisa

Tuurlijk, kaartje is geldig tm 2 september.

Marja
5 jaren geleden

is het gratis meereiskaartje van de ns geldig op de valleilijn?

Tijs van der Sar
5 jaren geleden

Is dit treinticket ook geldig van bijvoorbeeld Roosendaal naar Antwrpen?

Anoniem
5 jaren geleden

Nee, uiteraard is dit kaartje niet geldig geldig in het buitenland. Het traject Bad Nieuweschans-Leer vormt hierop een uitzondering

LHB
5 jaren geleden

Beste NS

Hoe werkt het met poortjes, ik heb een OV kaart, maar hoe zit het met degene die meereist, moet je snel met z’n tweeën door het poortje?
Ik kan geen duidelijkheid hierover vinden.

Kor Boterkooper
5 jaren geleden

Wel besteld (een week geleden) maar niet ontvangen.

TD
5 jaren geleden

Ik heb een weekeind vrij abonnement en reis samen met iemand met een ov chipkaart waar we samen reiskorting op zetten zodat diegene voor 40% kan reizen (ik mag zo op mijn abonnement natuurlijk 3 mensen meenemen) Mogen we nu beide iemand meenemen met een samen reiskaartje

MV
5 jaren geleden

Kan ik met dit treinkaartje ook gebruik maken van de intercity direct tussen Schiphol en Rotterdam? Normaal staat hier een toeslag van 2,40 op, kan ik die los kopen oid?

jacco
5 jaren geleden

mag je de meereiskaart op vrijdag en zondag gebruiken of moeten de dagen aanelkaar sluiten dat je hem gebruikt

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  jacco

Ja hoor. Deze meereiskaart is twee dagen geldig in de geldigheidsperiode. Het hoeven niet twee opeenvolgende dagen te zijn. Je mag ook de eerste dag morgen gebruiken en de tweede dag op 2 september.

jacco
5 jaren geleden
Antwoord aan  Erwin Wessels

oke dat is top want wil hem voor komend weekend gebruik dus ik kan hem dan vrijdag en zondag gebruiken

Hennie
5 jaren geleden

is de meereiskaart ook geldig bij een zomerdagkaart van de valleilijn?? Of wordt dit gezien als een actiekaart.

Anoniem
5 jaren geleden

als wij om 5.45

anoniem
5 jaren geleden

als wij om 5.45 uur weggaan en om 9.15 uur aankomen op de plaats van bestemming mogen wij dan het meereiskaartje gebruiken?