fbpx

Treinreizen vanuit huis

18 apr 2020 12:53

Mooie rondreis per trein? Het zit er even niet in. Maar thuis genieten van mooie treinreizen kan wel. Bijvoorbeeld via DVD’s of boeken die te koop zijn via Treinwebshop.nl.

Treinwebshop

Treinreiziger.nl kan normaal gesproken rendabel functioneren door de advertentie inkomsten op het gebied van internationale en goedkope treinkaartjes. Dat zit er nu niet in. Dus behoren wij behoren ook tot de 30% van het mkb waarbij de omzet met meer dan driekwart is gedaald. Voor ons reden om de Treinwebshop, die we aanbieden in samenwerking met Van den Burg Beeldproducties, onder de aandacht te brengen. Ook kun je vanaf nu ons ondersteunen door supporter te worden, dat kan vanaf € 12,50. Je krijgt dan een leuk bedankje en bovendien blijf je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen van Treinreiziger.nl.

Treinreizen – de meest bijzondere en mooiste routes van de wereld

We hadden hier op Treinreiziger.nl al eerder een reeks over de mooiste treinreizen van Europa. Dit kleurrijke boek van 208 pagina’s sluit daar goed bij aan. In dit boek komen meer dan vijftig treinreizen aan bod. Niet alleen in Europa, maar ook in Azië, Afrika, Australië en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Het boek is in april 2017 verschenen bij Veltman Uitgevers. Nu te koop bij Treinwebshop voor € 19,95 (in plaats van 32,50).

De mooiste spoorlijnen van Zwitserland

Als er één land bekend staat om de mooie treinroutes, dan is het Zwitserland wel. Deze set bevat twee DVD’s van in totaal circa twee uur. Eén DVD gaat over de Bernina Express, die Chur met Tirano verbindt. De Bernina Express wordt vaak genoemd als mooiste treinreis ter wereld, en is elk geval onze favoriet. Ook bevat deze box een DVD over de Glacier Express, de langzaamste sneltrein ter wereld. Toch hoor je hier niemand over klagen, want ook hier is het uitzicht fenomenaal. De DVD box is beschikbaar met 50% korting. Van 24,95 nu voor 12,50 euro. Of krijg de DVD gratis als supporter van Treinreiziger.nl (v.a € 25).

Reizen door de Jungfrau Regio

In Berner Oberland in het hart van Zwitserland, te midden van een indrukwekkende bergwereld, ligt Interlaken. Vanuit Interlaken kun je in de Jungfrau regio indrukwekkende treinreizen maken. Bijvoorbeeld met de Harderbahn naar Harder Kulm. Ook wordt je bij deze DVD per stoomraderboot en stoomtrein meegenomen naar de top van de Brienzer Rothorn. Daarnaast ook naar de Schilthorn en uiteraard naar de Jungfraujoch, het hoogste station van Europa (3454 meter). Dat is meteen ook één van de duurste treinreizen van Euroa. Een retourtje vanaf Interlaken – circa 30 kilometer van de Jungfraujoch verwijderd – kost 200 euro per persoon. In vergelijking daarmee is deze DVD van € 7,95 een veel betere koop. Of krijg de DVD gratis als Supporter Plus van Treinreiziger (v.a. € 25).

Traumreisen mit der Eisenbahn

De Duitse uitgever Geramond heeft tientallen mooie treinenboeken uitgegeven. Als treinreisliefhebber is het boek traumreisen één van onze favorieten. Het boek heeft 192 pagina’s met 392 foto’s. Een groot deel van de foto’s is tijdens de treinreis (vanuit de trein) gemaakt. Dit boek neemt je mee met onder andere de Orient-Express, de Royal Scotsman. Het leuke is: dit boek is nu verkrijgbaar met 50% korting, van 30 euro voor 15 euro. (De levertijd kan net iets langer zijn, onze voorraad is bijna op en wordt zo nodig bijbesteld. Dit boek is Duits-talig).

De Favorieten van Rail Away

Het TV programma Rail Away is voor de meeste treinreisliefhebbers inmiddels een begrip. Er is aandacht voor o.a. de landschappen, culturen, spoorbouw en de treinen. Deze dubbel DVD-set bevat 12 afleveringen van het populaire programma. Met treinreizen in Canada, Zwitserland (Bernina en de Matterhorn), Oostenrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en Nederland. Deze DVD zet geeft in totaal 300 minuten / 5 uur kijkplezier! Prijs: 19,99 euro.


Spoorwegen 2020

In dit boek staat weliswaar niet het reizen centraal, maar wel de Spoorwegen. Het jaarboek 2020 is weer honderden pagina’s dik. En ook nu worden de ontwikkelingen per land doorgenomen. Van materieel tot infrastructuur. En van reizigerstreinen tot goederentreinen. Het is een must voor iedere treinliefhebber. Verkrijgbaar voor 28,90 euro.

Amsterdam – Brussel

Ook in dit boek draait het niet direct om de treinreis, maar meer om de historie van de Benelux treindienst. We maakte al eerder een uitgebreid artikel over dit boek. Het boek (364 pagina’s) is met 49,50 euro zeker niet goedkoop, maar wel de moeite waard.

0 0 stemmen
Artikel waardering
4 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marchienus
4 jaren geleden

ik heb deze treinreis ook gedaan helaas geen foto van gemaakt ik had toen geen fototoestel

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
4 jaren geleden
Antwoord aan  Marchienus

Het is een hele mooie spoorlijn

CB
4 jaren geleden

Ik heb van het weekend eens heel ouderwets de videorecorder aangeslingerd (jep, ik heb er nog een: retro), met tal van opnamen van Rail Away. Echt genieten en zéér ontspannend ook!

Arjan Krabbenbos
4 jaren geleden

De filmpjes van All the stations gepresenteerd door het Engelse (trein)stel Geoff Marshall en Vicki Pipe zijn ook erg leuk om te bekijken.
Maar ook de filmpjes van Bart Kromwijk, Julien Otten en Annalayla ( Priscilla de Jong) zijn allemaal te zien op You Tube, Inspiratie voor toekomstige treinreizen kun je zo vanuit je woonkamer doen. Je reist door leuke steden, landen en je ziet divers spoormaterieel in beeld. Erg leuk om naar te ijken!
Zeker nu alles zo’n beetje op slot zit en we genoodzaakt zijn vooral om binnen te blijven! Straks als alles weer zo goed en wel normaal is kunnen we door middel van deze gemaakte video’s een mooie treinreis gaan samenstellen. Maar ook op cultureel en natuurlijk vlak hoor je door deze mini documentaires een hoop interessante weetjes!
Nog een tip: In alle Youth Hostels, Jugendherberge, Auberge de Jeunesses of Jeugdherbergen is ieder welkom welke leeftijd men ook heeft. In Luxemburg Stad bevindt zich het Hostel onder het imposante spoorviaduct van de Noors-Spoorlijn, in Esch (Alzette) is het gebouw al te vinden naast het gelijknamige CFL-treinstation.In de Duitse steden Magdeburg, Neurenberg, Muenchen, Leipzig, Berlijn Dresden en Hamburg zijn er ook in de nabijheid van het plaatselijke Hbf deze goedkopere overnachtingsoorden. Maar ook het A$O Hostel is een goede accommodatie. Die vindt je NIET meer bij Karlsruhe Hbf (sinds juni 2019) wel bij Dortmund, Duesseldorf, Dresden< Hanburg, Amsterdam Bijlmer Arena (wel geen Duitsland maar toch!) en Muenchen
en Neurenberg.
Ook het stadje Lutherstadt-Wittenberg is een mooie plek om eens te gaan kijken.Daar bevindt de Deutsche Jugendherberge nabij het stationnetje Altstadt, wat dus gelijk in de historische binnenstad ligt. Deze laatst genoemde stad ligt tussen Dessa/Halle (Saale) en Berlijn.