fbpx

Treinstaking Dordrecht – Geldermalsen op 16 januari

14 jan 2023 7:12

Treinpersoneel in de regio Dordrecht legt maandag het werk neer. Mogelijk rijdt daardoor die dag de MerwedeLingelijn niet of niet op tijd, meldt vervoerder Qbuzz. De staking is georganiseerd door vakbond VVMC, die zo een betere cao wil afdwingen.

Achteruit

Volgens VVMC is de geplande staking in het zogenoemde DMG-gebied (Drechtsteden, Molenlanden, Gorinchem) onderdeel van een estafettestaking. Vrijdag reden treinen van Arriva in de Gelderse regio’s Achterhoek en Rivierenland niet wegens een staking van treinpersoneel daar.

De vakbond claimt dat er vrijdag in de Achterhoek en Rivierenland niks meer reed en verwacht dat dit ook maandag het geval zal zijn in het DMG-gebied. “Het personeel is het spuugzat”, aldus Wim Eilert, vakbondsbestuurder van VVMC. “Met de zeer hoge inflatie boeren ze allemaal achteruit, terwijl ze wel veel meer uren moeten draaien om de gaten in het rooster te dichten.”

Alternatief vervoer

Qbuzz raadt treinreizigers in die regio aan om maandag alternatief vervoer te zoeken of een reis uit te stellen. De vervoerder zegt dat de bussen in de regio Dordrecht maandag wel rijden.

De vakbonden willen 14% meer loon, over een periode van 1,5 jaar. Zover willen de werkgevers niet gaan. Die bieden over een periode van twee jaar een loonsverhoging van 11%.

(c) ANP / Treinreiziger.nl

0 0 stemmen
Artikel waardering
12 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tim H
1 jaar geleden

De extremisten van de VVMC slopen de hele spoorsector. Die Wim Eilert is echt volkomen doorgeslagen.

Baardstaart
1 jaar geleden

Ik krijg onderhand sterk het idee dat vakbonden betaald worden om vooral veel te staken om zo het OV verder te ontwrichten, omdat OV te duur is en eigen auto de staat financieel veel oplevert.

Ook zou je kunnen stellen dat het vast laten lopen van al het verkeer een goede reden is om zaken als 15 minuten steden uit te kunnen rollen. https://www.15minutecity.com/ & https://www.theepochtimes.com/oxford-council-plans-100-day-limit-for-motorists_4816188.html

Ron Swart
1 jaar geleden
Antwoord aan  Baardstaart

De 15 minuten steden komt uit de koker van het World Economic Forum (WEF) van oprichter Klaus Schwab en heeft tot doel de mensheid een gruwelijk slavenbestaan op te leggen.
Van 16 t/m 20 januari vergadert dit allesbehalve onschuldige clubje in het Zwitserse Davos en ruim 5.000 agenten & soldaten bewaken de deelnemers die vooral met zakenjets worden ingevlogen.
TriStateCity komt ook uit hun koker en daarom komen zoveel asiel- & gelukszoekers deze kant op.
De ongevaccineerde Màxima & Alex zullen morgenavond aanschuiven in Zwitserland en maken uiteraard gebruik van het regeringstoestel.
Uiteraard is de uitstoot van CO2, stikstof & ander ‘ongemak’ niet van toepassing op de cabal/ Deep State/ illuminati, maar slechts voor het plebs, wij dus.

Baardstaart
1 jaar geleden
Antwoord aan  Ron Swart

Dat dit uit hun koker komt is wel duidelijk. Maar om dit door de strotten van de mensen te rammen moet je eerst de boel ontwrichten… Zie Corona, totaal ongeloofwaardig klimaatbeleid, onteigenen boeren (stikstofcrisis), migratiecrisis, Coronabeleid, … En aangezien ons kabinet sowieso bezig is om in de r**t van Klaustrofobie Neusswap te kruipen met heel zijn WEF agenda weet je ook meteen wat het doel is van het ontwrichten van alles.
Wat er nog komt is CBDC, CO2 budgetten, 15 minuten steden, tristatecity, transhumanisme etc. En wellicht ook nog een gefakete alieninvasie. Ze zijn er gek genoeg voor.

Ik stem in maart in elk geval FvD.

P.J. Kroes
1 jaar geleden
Antwoord aan  Baardstaart

De toetsenbordaliens zijn hier allang aanwrzig :-p Net als de Russische trollen

boeruitbrabant
1 jaar geleden

het word tijd dat de heer Eilert hoofdelijk aansprakelijk word gesteld voor alle schade die hij veroorzaakt. Niet lullen maar poetsen dan komen we als land nog eens ergens zo zeker niet.

brabantseboer
1 jaar geleden

Het word tijd dat die heer Eilert hoofdelijk aansprakelijk word gesteld voor alle schade die hij veroorzaakt bij reizigers. Tot de laatste cent toe. Met dit soort mensen breken we alles af in dit land

P.J. Kroes
1 jaar geleden
Antwoord aan  brabantseboer

Eilert wordt al 20 jaar betaald door de VVMC als beroeps-onruststoker. Bij gebrek aan talent moeten ze iemand van buiten het spoor inhuren.

Limlander
1 jaar geleden
Antwoord aan  brabantseboer

Die Henri Janssen van de FNV is net zo erg.

Anoniem
1 jaar geleden

Snappen ze echt niet dat staken er alleen naar voor zorgt dat er steeds meer mensen het dagelijkse ov links laten liggen. Straks hebben ze misschien hun zin, stijgen dus de tarieven, blijven meer reizigers weg, krimpt het treinaanbid een maakt het personeel dus zichzelf overbodig.

P.J. Kroes
1 jaar geleden
Antwoord aan  Anoniem

Veel personeel en management in het OV maakt zichzelf al jaren overbodig. Zoals de in de 1e klas onderuithangende deurensluiters. Het OV is op veel punten helaas totaal verrot geraakt.

Jeroen
1 jaar geleden

Het wordt tijd voor een verplichte minimale dienstverlening bij stakingen. Mensen hebben het recht om vervoerd te worden.