fbpx

Treintickets Zon-Thalys zijn weer te boeken

01 mrt 2012 10:54

Ook dit jaar laat Thalys in de zomermaanden weer de Zon-Thalys rijden. De Zon-Thalys rijdt van 30 juni tot 1 september 2012 iedere zaterdag vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Marseille. Reizigers vanuit Rotterdam zijn met de Zon-Thalys in minder dan vijf uur in Valence. Treintickes zijn vanaf nu (1 maart) weer boekbaar. De goedkoopste tickets kosten 59 euro (enkele reis).

De Zon-Thalys start zaterdag ´s ochtends vroeg in Amsterdam Centraal (7:24u) en stopt vervolgens in Nederland te Schiphol en Rotterdam. Reizigers in België kunnen in Antwerpen en Brussel opstappen. Daarna rijdt de trein rechtstreeks naar het Zonnige Zuid-Frankrijk. Daar stopt de Zon-Thalys te Valence, Avignon, Aix-en-Provence en eindbestemming Marseille. Vanuit Marseille vertrekt de trein in de middag (v. 16:18u) weer terug naar Nederland. In Amsterdam eindigt de trein om 23:18u.

Services
Reizen met de Zon-Thalys betekent het ontwijken van de talloze files op de tolwegen naar het zuiden. Bovendien is de treinreis van alle gemakken voorzien, zoals ontbijt of diner en een welkomstdrankje in de Comfort 1-klasse, een selectie van gratis tijdschriften en kranten, en gratis toegang tot Wifi. Reizigers in de Comfort 2-klasse kunnen tegen betaling (m.u.v. reizigers die reizen op basis van het Semi-flex-tarief) gebruikmaken van een Wifi-internetverbinding. 

Tarieven en korting
De tickets naar Zuid-Frankrijk voor de Zon-Thalys zijn verkrijgbaar op basis van het nieuwe tariefsysteem. Wie tegen een zachtprijsje wil reizen, zoekt No-Flex treintickets (vanaf 59 euro, enkele reis). Reizigers die gratis gebruik willen maken van Wifi en mogelijkheden willen hebben om hun treintickets tegen bepaalde voorwaarden om te boeken, boeken een Semi-Flex treinticket. Wie volledige flexibiliteit wil kan een Thalys-Flex treinticket kopen. Dat is uitsluitend beschikbaar voor de 1e klas. Alle treintickets zijn boekbaar via NS International, op basis van beschikbaarheid.

Autoslaaptrein
Wie tijdens de vakantie ook beschikking wil hebben over de eigen auto, kan beter kiezen voor de Autoslaaptrein. Door Franse regelgeving bestaat de Autoslaaptrein naar Zuid-Frankrijk niet meer. Maar vanuit Den Bosch rijdt er nog altijd een autoslaaptrein naar Italië. U kunt vanuit daar ook naar Frankrijk rijden. Een andere mogelijkheid is een autoslaaptrein te nemen van DB Autozug. Die vertrekken vanuit Düsseldorf en rijden wel naar Zuid-Frankrijk (Narbonne). Voor meer informatie: autoslaaptrein.nl en DB Autozug.