fbpx

Treinverkeer Amersfoort stilgelegd maar geen brandende goederentrein

Het treinverkeer van en naar Amersfoort is donderdag rondom 10:30 uur stilgelegd door een brand bij een goederentrein. Dat meldde een woordvoerder van de brandweer tegenover het ANP. Later bleek het toch niet om een brand bij een goederentrein te gaan.

De woordvoerder van de brandweer merkte op dat de goederentrein geen gevaarlijke stoffen had. Later bleek het slechts om een brandje naast het spoor te gaan. Naast het spoor lopen gasleidingen die bij vorst de wissels op het spoor warm houden. ´´In een van deze leidingen ontstond een lek´´, vertelt de zegsman van de brandweer. ´´Na het dichtdraaien van de gaskraan werden de vlammen gedoofd.´´ Volgens de brandweer ondervindt het treinverkeer geen hinder van het incident.

ProRail meldde echter dat het treinverkeer van en naar Amersfoort was stilgelegd op last van de brandweer. Inmiddels is het treinverkeer weer hervat.  (Update: rond 19:45u ligt Amersfoort opnieuw plat, nu als gevolg van weersomstandigheden)

Eerder vanochtend werd het treinverkeer rond Amsterdam Amstel stilgelegd vanwege een brand bij een intercity. Het treinverkeer van en naar Amsterdam Amstel is inmiddels hervat.

Foto: archief / stoomtrein op Rotterdam Centraal.