fbpx

Treinverkeer Amsterdam – Leiden vertraagd door stroomstoring

Het treinverkeer tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem heeft vrijdag de halve middag stilgelegen door een stroomstoring. Bij Hoofddorp was echter een wisselstoring, waardoor de eventuele omreisroute voor reizigers tussen Leiden en Amsterdam ook moeilijk begaanbaar was.

Het treinverkeer kwam rond half vier ´s middags stil te liggen en om half zeven gingen de treinen weer rijden tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem. Op de route via Schiphol duurde de wisselstoring van ongeveer half vier tot vijf uur.

Brand
Wat exact de oorzaak is van de stroomstoring is nog onduidelijk, vertelt een woordvoerder van Prorail. "Wat we weten is dat er brand is geweest in een hoogspanningsstation. Of dat station van ons is of van een energieleverancier, weten we niet. Dat zijn we nog aan het uitzoeken."

Druk
Door de storing werkten de seinen en wissels niet. De NS heeft bussen ingezet tussen Haarlem en Amsterdam Sloterdijk. Hoeveel reizigers door de problemen worden gedupeerd, weet de woordvoerder niet. "Maar het is gebeurd rond de avondspits van vrijdag, een vrij druk tijdstip."

Internationaal
Thalys en IC Brussel hebben ook last gehad van de storing bij Hoofddorp. Een Thalys werd omgeleid via Utrecht en andere treinen kwamen met forse vertraging in Amsterdam aan. De Intercity Brussel heeft te maken gehad met treinuitval.