fbpx

Treinverkeer Arnhem vanaf maandag 23 augustus weer normaal

De ingrijpende werkzaamheden rond Arnhem verlopen volgens schema. Na vier weken omreizen of of gebruik maken van NS-bussen, kunnen reizigers vanaf maandag gelukkig weer hun gewone reispatroon hervatten. Dat meldt het spoorbedrijf woensdag.

NS is tevreden over het verloop van de buitendienststelling. Uit onderzoek is gebleken dat 86% van de reizigers van te voren op de hoogte was van de werkzaamheden en de aangepaste dienstregeling. Zo’n 65% van de reizigers in en om Arnhem beoordeelden de dienstverlening van NS tijdens de buitendienststelling met een 7 of hoger. 

Uitloop
De werkzaamheden gingen op 25 juli van start. Sindsdien is er vanuit Arnhem geen treinverkeer mogelijk richting Ede-Wageningen, Nijmegen en Tiel. In het begin dreigden de werkzaamheden uit te lopen. Toen is besloten om ´s nachts door te heien en omwonenden een hotel aan te bieden. Daardoor verlopen de werkzaamheden nu weer volgens plan.

Drive-under
Er werd onder andere gewerkt aan een nieuwe dive-under, de complete sporenlay-out werd aangepast en er werd een brug vernieuwd. Doordat er vier weken lang geen treinen reden en de werkzaamheden op een slimme manier gecombineerd zijn, wordt de bouwtijd met een jaar verkort en de overlast voor de reiziger geclusterd.

Minder reizigers
Vanuit Arnhem Zuid en Ede-Wageningen richting Arnhem (en vice versa) reden elke 10 minuten bussen, zodat reizigers nooit lang hoefden te wachten. Toch zorgden de werkzaamheden voor minder reizigers rond Arnhem. "In de zomer reizen altijd minder mensen met de trein. Maar door de werkzaamheden lag het aantal reizigers nu nog iets lager. Sommige mensen zijn niet gaan reizen of zijn met de auto gegaan" ligt een woordvoerder toe.

Warm welkom
Om de reizigers na een periode van ongemak weer welkom terug te heten in de trein wordt maandag tussen 07.00 -11.00 uur een gratis krant uitgereikt op verschillende perrons in Arnhem. Dit gebeurt op een ludieke wijze door ouderwetse krantenverkopers. In de krant kunnen reizigers lezen en zien wat er de afgelopen tijd gebeurd is, wat het resultaat is en wat er nog meer op stapel staat. 

Oktober
De hinder mag vanaf maandag voorbij zijn, in oktober staan er nieuwe werkzaamheden gepland. In de herfstvakantie rijden er van16 oktober tot en met 24 oktober opnieuw nauwelijks treinen rond Arnhem.

Zie ook:

Foto´s: ProRail / Stefan Verkerk