fbpx
Foto: Florian Sterl

Treinverkeer avondspits verloopt rommelig

 (Novum) – De avondspits is dinsdag rommelig verlopen. Problemen met defecte treinen en kapotte bovenleidingen zorgden vooral rondom Amsterdam, Eindhoven en Zwolle voor vertragingen.

De NS rijdt vanwege het winterweer al met een aangepaste dienstregeling, waardoor minder treinen rijden dan normaal. "Dat we dit erbij krijgen, is heel vervelend. We hopen maar dat niet al te veel mensen er hinder door ondervinden", zegt een woordvoerder van de NS.

Onder meer tussen Schiphol en Amersfoort rijden er dinsdag in de spits minder stoptreinen en geen intercity´s vanwege een defecte trein. Reizigers moeten hier rekening houden met een extra vertraging van een halfuur tot een uur. Daarnaast rijden er door een defecte bovenleiding tussen Hoogeveen en Assen minder stoptreinen. Er worden bussen ingezet van en naar Beilen. De vertraging bedraagt hier ongeveer twintig minuten voor reizigers tussen Groningen en Zwolle.

Een aantal problemen werd voor de avondspits nog opgelost. Zo was ook tussen Eindhoven en Venlo een bovenleiding defect. Dit is inmiddels verholpen, evenals de problemen die ontstonden door een defecte trein tussen Den Haag en Utrecht. 

Verder is ook het treinverkeer tussen Zaandam Kogerveld en Purmerend Overwhere weer voor de avondspits opgestart, nadat ook daar sprake bleek van een defecte bovenleiding. Op dit traject stond dinsdag een trein met zeshonderd passagiers urenlang stil zonder verwarming.

Foto´s: Florian Sterl