fbpx

Treinverkeer Bergen – Charleroi heel het weekend ontregeld

20 nov 2009 16:58

Door het dodelijk treinongeval bij Bergen is het treinverkeer naar verwachting nog het gehele weekend ontregeld. Dat meldt spoorvervoerder NMBS en infrabeheerder Infrabel. Naar verwachting zullen maandag alle treinen weer rijden. 

De beschadigde trein ligt op zijn zij en blokkeert de vier sporen aan de ingang van het station van Bergen. Tijdens het ongeval heeft hij drie bovenleidingspalen neergehaald. Het verkeer werd bijgevolg onderbroken tussen Bergen en Saint-Ghislain en tussen Quévy en Bergen, en dit in beide richtingen. Er werd ’s ochtends onmiddellijk een busdienst ingelegd om het vervoer van de reizigers tussen deze stations te verzekeren. Het verkeer blijft echter zwaar verstoord op de as Bergen-Charleroi.

Verwachtingen voor het herstel van het spoorverkeer
De medewerkers van Infrabel zijn sinds vannacht volop in de weer en zullen dit weekend permanent doorwerken om de infrastructuur te herstellen en het spoorverkeer in de nacht van zondag 22 op maandag 23 november terug normaal te laten verlopen. Vandaag om 13u heeft het parket de plaats van het ongeval vrijgegeven, waardoor Infrabel en de NMBS konden starten met het bergen en evacueren van de beschadigde trein. Om een maximale veiligheid te garanderen tijdens dit evacuatieproces, zijn de pendeltreinen komende van Soignies en Ath beperkt tot Jurbise. Daar kunnen de reizigers een andere verbinding nemen tot Bergen. Eens de sporen helemaal vrij zijn, vermoedelijk in de loop van de avond, zullen gespecialiseerde diensten starten met het herstellen van de bovenleidingen, de seinen en de sporen.

Reisinformatie
Reizigers die een trein van en naar de regio’s Bergen, Doornik, Charleroi en Quévy willen nemen, vinden alle nodige informatie op www.nmbs.be en www.railtime.be, alsook in de betrokken stations.