fbpx

Treinverkeer Breda – Roosendaal opnieuw vertraagd door koperdieven

Treinreizigers op het traject tussen Breda en Roosendaal lopen woensdagochtend voor de tweede dag op rij vertraging op door koperdiefstal. De vertraging kan oplopen tot een uur, zegt een woordvoerder van Prorail. Door de diefstal is nog maar beperkt treinverkeer mogelijk. De vertraging duurt waarschijnlijk tot 12.30 uur.

Net als dinsdag wordt ook het wegverkeer gehinderd omdat elf spoorwegovergangen door de diefstal dicht blijven. Omdat automobilisten dan soms uit frustratie om de spoorbomen heen gaan, rijden de treinen uit voorzorg stapvoets.

Prorail heeft sinds vorige week bewakers met honden in dienst om vertragingen door koperdiefstal tegen te gaan, maar ook die kunnen niet voortdurend het hele spoor in de gaten houden. Voordat de bewakers in dienst waren, patrouilleerde Prorail al met eigen personeel langs het spoor. "Maar dat is daar niet voor opgeleid. We zijn een spoorbeheerder, geen beveiligingsbedrijf", zegt de woordvoerder. In 2010 zorgde koperdiefstal voor 170 uur vertraging.

Dinsdag was er vertraging op het traject omdat bij Etten-Leur tientallen meters koper waren weggehaald. Deze keer is elders koper verwijderd.