fbpx

Treinverkeer buurlanden chaotisch

20 dec 2010 10:28

Het treinverkeer in België en Duitsland loopt niet soepel. Veel treinen rijden vertraagd en er vallen meer treinen uit.

In België heeft in de spitsuren bijna geen trein op tijd gereden, daarbuiten waren de problemen niet veel minder. De Belgische Spoorwegen hadden de dienstregeling weinig aangepast tegenover het normale beeld, alleen enkele spitsuurtreinen werden afgeschaft. Hierdoor liep het treinverkeer deels vast en moesten veel treinen op elkaar wachten, met regelmatig vertragingen oplopend tot boven het uur.

In Duitsland hebben de hogesnelheidstrein ICE en in mindere mate ook de intercitytreinen het moeilijk om op tijd te kunnen rijden. De vertragingen lagen om elf uur ´s ochtends voor ICE-treinen rond het halfuur, met uitschieters naar drie uur.

Thalys, ICE en Intercity Brussel
De Thalys rijdt, net zoals de voorgaande dagen, met grote vertragingen. Deze lopen tot elf uur ´s ochtends op tot twee uur, met een uitschieter naar zes uur. Van en naar Nederland viel in beide richtingen één trein uit. ICE International rijdt beter op tijd, met vertragingen tot drie kwartier. De Intercity van Amsterdam naar Brussel rijdt met vertragingen tot ruim een halfuur.

Reisinformatie
Voor reisinformatie voor het spoor in België kan er op Railtime gekeken worden. Voor Duitsland kan dit bij de vertrektijden op de site van DB.