fbpx

Treinverkeer Den Haag – Rotterdam ontregeld door aanrijding

Maandag 4 januari is het treinverkeer in de ochtendspits tussen Den Haag HS en Delft als gevolg van een aanrijding stil komen te liggen. NS adviseert reizigers naar Delft gebruik te maken van de HTM-tram. Doorgaande reizigers kunnen beter omreizen. Het traject Rotterdam – Den Haag is één van de drukste trajecten van Nederland.

Tussen Amsterdam / Schiphol en Rotterdam worden reizigers geadviseerd te reizen via Utrecht. Een bijkomend probleem is een wisselstoring waardoor er minder treinen rijden van Schiphol naar Utrecht. Tot overmaat van ramp rijden er vervolgens minder intercity´s tussen Utrecht – Gouda en Rotterdam als gevolg van tekort aan materieel.

Reizigers tussen Den Haag en Rotterdam worden geadviseerd te reizen via Gouda. Verder kunnen reizigers tussen Den Haag en Eindhoven omreizen via Utrecht. De vertraging als gevolg van de aanrijding kan oplopen tot meer dan een uur. Nadere gegevens over de aanrijding ontbreken.

Het traject is sinds half acht gestremd. Naar verwachting zal het treinverkeer tussen negen en tien uur worden hervat. 

Update 10 uur: Inmiddels is er weer beperkt treinverkeer mogelijk. In Rijswijk stoppen echter voorlopig nog geen treinen. ProRail verwacht dat deze situatie tot 11 a 12 uur duurt.

Update 12 uur: Het treinverkeer wordt volledig hervat. De beperkingen als gevolg van de aanrijding zijn voorbij.