fbpx
Foto: Guus van de Wetering (NS/GUUS PR, archief)

Treinverkeer heeft minder last van sneeuw

10 feb 2010 10:21

Vooral de auto heeft woensdagmorgen last gehad van de sneeuwval. De ochtendspits was ruim dubbel zo druk als normaal. Ook in de avondspits is het twee keer zo druk als normaal. Op het spoor waren er wel enkele problemen, maar beperkter dan op de weg.

De ochtendspits kende woensdag 378 kilometer file, tegen 170 kilometer normaal. Dat heeft de ANWB gemeld. De A12 liep helemaal vast tussen Utrecht en Den Haag. Op de A7 en op de A9 waren er ook forse problemen. Vanaf Den Helder richting Amstelveen werd er rond kwart over acht zelfs 41 kilometer file gemeld.
In de avondspits zorgde sneeuw eveneens voor problemen. Rond 17 uur stond er 380 kilometer file.

Bij het spoor lijken de problemen mee te vallen. Wel had het treinverkeer in de ochtend rond Amsterdam last van een wisselstoring, waardoor reizigers rekening moesten houden met een vertraging tot 30 minuten. Het treinverkeer tussen Roosendaal en Oudenbosch kwam stil te liggen door een sein- en overwegstoring. Daardoor rijden er al de gehele dag geen intercity´s tussen Roosendaal en Dordrecht. Er worden bussen ingezet en doorgaande treinen Amsterdam – Brussel worden omgeleid via Den Bosch en Utrecht.

Buiten de storingen reden de meeste treinen wel op tijd. Op de weg was dat wel anders. De problemen werden veroorzaakt door de sneeuw. Woensdag blijft er ook de rest van de dag kans op sneeuw.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *