fbpx

Treinverkeer Koninginnedag Amsterdam ontregeld door defecte trein

Het treinverkeer tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Sloterdijk is omstreeks half twaalf uur stil komen te liggen als gevolg van een defecte trein, meldt ProRail via NOS teletekst pagina 751. Juist naar Amsterdam is het op Koninginnedag erg druk. Twee uur later is het treinverkeer weer hervat.

Het blijkt dat in twee treinen aan de noodrem is getrokken. De reizigers hebben de trein verlaten en hebben hun reis per voet over het spoor vervolgd. Datzelfde gebeurde in 2001. Toen kwam het treinverkeer rond Amsterdam Centraal volledig tot stilstand. Amsterdam Centraal stroomde vervolgens vol met wachtende reizigers, waarop de ME besloot het station te ontruimen. Sinsdien is er rond Amsterdam Centraal op Koninginnedag een aangepaste dienstregeling om chaos te voorkomen.

Ongelukkig genoeg doen de problemen zich nu voor tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Sloterdijk. Alle treinen naar Haarlem, Schiphol, Leiden, Purmerend, Hoorn, Alkmaar, Den Haag en Den Helder gaat vanuit Amsterdam Centraal via Sloterdijk. Veel reizigers reizen nu naar Amsterdam Zuid. Op station Amsterdam Zuid is het drukker dan andere jaren.

De politie heeft de sporen tussen Amsterdam Centraal en Sloterdwijk weer vrij weten te maken, waarna het treinverkeer omstreeks 13:30 uur is hervat.

Update: treinverkeer is rond Amsterdam om 15 uur opnieuw stil komen te liggen.

Foto: FemkeUhlenbeck, via Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *