fbpx

Treinverkeer Leiden valt stil door aanrijding

05 aug 2010 9:13

Het treinverkeer van en naar Leiden is omstreeks 8:45 uur enige tijd stilgevallen als gevolg van een aanrijding met een persoon. De persoon heeft het ongeval niet overleefd. Vanaf 9:45 uur is er weer beperkt treinverkeer mogelijk. Dat meldt ProRail via NOS Teletekst. 

Alleen tussen Leiden Centraal en Alphen a/d Rijn ris het treinverkeer nog niet hervat. Dat is niet als gevolg van de aanrijding, maar als gevolg van een seinstoring. Reizigers vanuit Gouda naar Leiden krijgen het advies om via Den Haag Centraal om te reizen. Tussen Leiden en Alphen a/d Rijn zet NS bussen in.

Twitter
Treinreizigers meldde de aanrijding ook via twitter. Zo zou een traumahelikopter onderweg zijn naar Leiden Centraal, en ook brandweer en ambulances. Dat meldt bijvoorbeeld Desireep24 en John van der Tol. Volgens de berichten op twitter zou het incident zich voltrokken hebben bij een trein richting Den Haag.

Treinverkeer volledig hervat
Inmiddels is het treinverkeer van en naar Leiden volledig hervat. Alleen tussen Leiden en Alphen a/d Rijn rijden nog geen treinen. Aanvankelijk werd juist gemeld dat de intercity´s Utrecht – Leiden wel reden. Maar de seinstoring maakte dat onmogelijk.