fbpx

Treinverkeer Nijmegen opnieuw stil door stroomstoring

Donderdagavond al kampte het treinverkeer rond Nijmegen met vertraging door een stroomstoring. Vrijdagmorgen was het opnieuw raak. Het treinverkeer leek rond kwart voor tien weer herstart te kunnen worden. Drie kwartier later meldt NS dat het treinverkeer rond Nijmegen opnieuw plat ligt. Uiteindelijk werden alle problemen rond 13:30 uur verholpen.

Donderdagavond begonnen de problemen om kwart voor negen. Ook toen kwam het treinverkeer volledig tot stilstand en waren er vervangende bussen nodig. Rond tien uur kwam toen de melding dat het treinverkeer hervat kon worden. 

Die melding was echter van korte duur. Tien minuten later moest NS Reisinformatie weer melden dat er geen treinverkeer rond Nijmegen mogelijk was, en waren de vervangende bussen weer nodig. Kwart voor elf kon het treinverkeer donderdagavond weer hervat worden.

Maar vrijdagochtend bleek er opnieuw een storing te zijn in de stroomvoorziening bij station Nijmegen. Die storing begon vrijdag midden in de spits, om 7:40 uur. Twee uur later kwam de melding dat het treinverkeer weer opgestart kon worden. Ook nu weer bleek dat van korte duur.

Omstreeks 10:30 uur kwamen de problemen weer terug en is het treinverkeer rond Nijmegen voor de vierde keer stilgelegd. Opnieuw worden er bussen ingezet. ProRail durfde vervolgens geen prognose meer te geven wanneer de problemen voorbij zouden zijn. Rond 13:30 uur kon de spoorbeheerder weer melden dat de problemen voorbij waren. Deze keer kwam de storing (vooralsnog) niet terug.